2,5 éves kisfiam nem szeret kint lenni. Kertes házban lakunk, de órákba telik, mire ki tudom csábítani rábeszéléssel. Ezután viszont nem akar bejönni. Állandó "harcban"állunk emiatt az idővel is. Mit tegyek?
Szerintem nem nem szeret kint, hanem elvárja a könyörgést. Mivel kertes házban vagytok menj ki nyugottan a teraszra és hagyd bent. te tegyél vegyél ott és majd úgy is utánnad megy, mikor kiér, sapkát meg cipöt meg kabátot rá aztán már nincs is gond. most ö elvárja hogy könyörögj. ne könyörögj közöld vele te mész.
a gyerekek nagyrésze inkább mindig kint lenne még a legnagyobb hidegben is.
A 17 hónapos Aletta apukája vagyok.
Egyetértek az előző hozzászólóval, vidd ki és kész. Ha pedig úgy gondolod, hogy elég volt, akkor irány befele :) A mienk is sokkal jobban szeret kinn lenni, remekül feltalálja magát (kistalicska, kisfűnyíró, kisseprű, kislapát, lovakat nézi az utcán, a pipiket a szomszédban, virágokat szagolgatunk stb., stb.).
Ki is nevel kit? Én sosem könyörögtem a gyerekemnek, (szerencsére) rendkívül határozott vagyok.
Én is azt tudom javasolni, hogy menj ki. Hagyd résnyire nyitva az ajtót és ha akar akkor kimegy. Persze sapi, kabát, cipő legyen kéznél meg ne fázzon.
Mutass neki kint érdekes elfoglaltságokat, amiken jót tud szórakozni. Rugdossatok labdát, lehullott leveleket, nézzétek az autókat, traktorokat, buszokat, etessetek állatokat, kutyázzatok, macskázzatok, (persze utána kézmosás), fogócskázzatok, bújócskázzatok, tornázzatok. Menjetek játszótérre, az más mint otthon, sétáljatok. Biciklizzetek, motorozzon, söpörjetek, szedjétek a füvet és még sok más. A kicsik általában szokták élvezni a kinti munkákat is.
Hát a behozatal nehezebb, de légy határozott. Bár ha eléggé elfáradt akkor könnyebb becsalni.
Mond neki hogy most bementek és elolvastok együtt egy mesét, vagy építetek egy várat, kirakóztok stb. és hogy majd másnap is kimentek. Ha ügyes akkor pedig dícsérd meg hogy milyen okos, mert szót fogadott anyának, apának.
Magyarázd el neki, hogy örökké sem lehet kint lenni, mert akkor megfázik, persze megijeszteni sem kell. Meg hogy bent is kell játszani kicsit, meg kint is, mert amit bent lehet azt nem lehet kint és fordítva.
Sok sikert!
Írd majd ide hogy mire jutottál!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!