Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Lassan 3 éves a gyerek és még...

Lassan 3 éves a gyerek és még nem beszél?

Figyelt kérdés
Milyen szülőre vall, akinek a 2 és fél éves gyereke egy szót tud kimondani mást nem? A nagyobbik gyerek aki már oviba fog menni az is kevésbé tud beszélni. A kisebbik gyerek ráadásul nem szobatiszta. Hogyan értessem meg a szülővel hogy tanítsa a gyerekeit? Vagy az ilyen szülő reménytelen?

2017. aug. 4. 12:51
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:
Nem gondoltam volna hogy ennyire későn tanulnak beszélni egyes gyerekek. Bár az is más mikor valaki hiába tanítja nem beszél meg más mikor valaki úgy áll hozzá majd megtanul valamikor. Végülis erre akartam volna kitérni de látom a sok szülőnek más a felfogása mint akinek nincs gyereke. Köszönöm a válaszokat!
2017. aug. 4. 13:08
 12/27 A kérdező kommentje:
Válaszolok még azért az egyik illetőnek. Ismerősöm és sokan vannak ezen a véleményen amin én, más SZÜLŐ is ezt mondta amiket én,ezért is furcsálltam, hogy ha más akinek van két felnőtt tanult gyereke ilyet mond biztos úgy van.Ezért is mertem megkérdezni hogy most akkor mi a helyzet.
2017. aug. 4. 13:12
 13/27 anonim ***** válasza:
92%

1) Nem a te gyereked, nem a te felelősséged eldönteni, hogyan neveljék és mikor vigyék orvoshoz. Az még oké, hogy más anyukák pattognak, hogy az én gyerekem már így meg úgy, amikor a tiéd még nem. Ilyennel már sokszor találkoztam. Na de hogy már olyanok is okoskodnak, akiknek nincs is gyerekük, hát ilyet most látok először.

2) Elég sok ismerősömnek és rokonomnak van gyereke, de 2 és fél évesen még egyik se volt szobatiszta, és csak szavakat tudtak mondani, egész mondatokat nem. Mit vársz attól a gyerektől, hogy 3 évesen már lenyomjon egy egyetemi előadást?

2017. aug. 4. 13:13
 14/27 anonim ***** válasza:
96%

"más SZÜLŐ is ezt mondta "

Tudod a gyerekek nem gépek, mindegyik más.

Tesóm lánya már 1,5 évesen szavakat mondott, 2-2,5 évesen rendesen beszélt. HA nem hallom saját füllel, nem hiszem el.

Mint írtam fiam csak 3 évesen kezdett beszélni, hiába járt bölcsibe.

SZóval a gyerekek mások. ÉS azért mert valaki gyereke beszél 2,5 évesen, még ne akard más szülővel "megértetni", hogy az ő gyerekével baj van, és tanítani kell, mert nem beszél...

2017. aug. 4. 13:17
 15/27 A kérdező kommentje:

14-es köszönöm a válaszod korrekt volt.

Többiek kíméljetek a továbbiakban a "nem a te gyereked" meg "ha nincs is gyereked" szövegekkel mert a tizedik után már unalmas. Elsőnél is megértettem.

2017. aug. 4. 13:20
 16/27 anonim ***** válasza:
97%

Más szülőtől hallasz valamit, és te egyből mennél rápirírani az adott szülőkre h xarul csinálják?!

Hidd el őket jobban bosszantja a dolg, csak ez nem rajtuk múlik.

2017. aug. 4. 13:50
 17/27 anonim ***** válasza:
96%

Nézd ez nagyban gyerekfüggő.

A lányom imádott óvónénijének a kislánya szintén 3éves éy alig pár szót mond, pedig azt aztán nem lehet mondani hogy nincs tanítgatva.

A baràtnőmet is bántja a dolog de ezt aztán erőltetni nem lehet

2017. aug. 4. 14:24
 18/27 anonim ***** válasza:
96%

Az a baj kérdező, hogy bicskanyitogatóan tetted fel a kérdést. Persze, hogy mindenki ráugrott.

Nekem 2 éves a fiam és papa, anya, baba, vauvau, tita (mindenre ezt mondja) és pár hangutánzó szót mond. Bilizni nem hajlandó, nem érett rá, ha kényszeríted, akkor csak rosszabb, elveszed a kedvét.

Amikor a fiam közel 1,5 (!!!!) éves volt, egy kétgyerekes apuka elkezdte osztani az észt, hogy márpedig ilyenkor már a gyerekek szobatiszták, meg rá kell ültetni a bilire és majd megszokja stb. Szóval ilyen baromságokat hordott össze, miközben a kisfiát babakorában elhagyta, nem is vett részt az életében, nem látta, hogy fejlődik, a 2. feleségétől meg a kislánya 2,5-3 évesen lett szobatiszta, de a fiamtól elvárta volna, hogy 1,5 évesen már diplomázzon. (Elbizonytalanító technika, hogy érezd magad sz-@r anyának.)

Meg, hogy a kislányát már egy szál pelusban kirakta a napra a homokozóba fél évesen. Mondom neki biztos, hogy nem raktad ki fél évesen a homokozóba, mert akkor január volt.

Szóval ezzel azt akartam mondani, hogy vannak olyan szülők, akik habár szültek/csináltak gyereket, ellenben q-rvára fogalmuk sincs arról, hogy mit csináltak, hogy csinálták, ráadásul rosszul is emlékeznek vissza dolgokra, igazából a gyerekkel nem foglalkoztak, az csak felnőtt valahogy, mint a gomba.

De ezek a szülők képesek úgy előadni, hogy ők annyira tudják a tutit, az szinte már az egész gyerekfejlődés-nevelés tudományt megingatja, és mindenki, aki mást tapasztalt, az hu-lye.

2017. aug. 4. 14:54
 19/27 anonim ***** válasza:
60%

Nahát!

Akkor én bizony nagyon rossz szülő lehetek 😅,mert az én fiam 19-én lesz 28 hónapos és bizony semmit nem beszél,ráadásul még csak nem is szobatiszta.😰

Képzeld tanítom és foglalkozok vele,de csak sajátmaga által kreált szavai vannak és abból is csak minimális.

Pl: autó=ábü

labda=ávábbe

összes állat=ci-ci

innivaló=ama

ennivaló=amamm

Ha telefonál sok mindent mond,de az nekem kínai. 😂

Nincs értelmes magyar szó,de van hangutánzás.

A bilit is mutattam már neki és a WC szűkítőt.

Pontosan tudja mire kell használni,de még nem érett meg rá.

Egyenlőre elbújik ha kakil és jelzi/mutatja ha jön a pisi (nem mindig),esetleg mondja hogy "amme".

Nála ez azt jelenti hogy épp jön a pisi.

Viszont a kis és nagy mozgásokban sokkal ügyesebb,mint a kortársai.

Ez már egészen pici korától igy van.

2 naposan a kórházban már tartotta a fejét.

Kb 2-3 hetesen átfordult.

2 hónaposan ülésbe húzta magát és 5. hónap körül stabilan ült.

5 hónap 3 hetesen kúszott.

2 héttel rá már mászott.

9 és fél hósan elindult.

Számol a kezeivel,rajzol igaz írka-firka,de nagyon ügyesen már vagy egy éve.

Stb,stb.

Nem egyformán fejlődnek a gyerekek,ki ebben ki abban gyorsabb.

Miért kell rögtön elítélni egy szülőt,csak mert nem a nagykönyve szerint fejlődik a gyereke? 😠

2017. aug. 4. 17:05
 20/27 anonim ***** válasza:
3%
Magyar szülők gyerekeitől mit vársz kérdező ? 8 évesen első osztály stb. Mi külföldön élünk és itt sokkal fejlettebb gyerekek vannak : 3-4 évesen zene óra, 1-2 nyelv, szobatiszta, 6 évesen iskola. Igazából a legtöbb országban sikerül a gyerekek 90 %-ának 6 évesen suliba menni a 7-8 helyett. A magyaron kívül nem is nagyon tudok más ellenpéldát. Ráadásul nemcsak európai, hanem világ szinten is egyre butábbak a magyar gyerekek. Erre nem egy bizonyíték van pl kompetencia felmérések. És miért ? A szülők csesznek tanítani a gyereket, nem vesznek tudomást a problémákról, mert majd kinövi stb. Aki kicsit is értelmes gyereket akar nevelni, azt kibeszélik, hogy túlterheli stb.
2017. aug. 4. 17:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!