Mennyi idős koráig normális, ha egy gyerek időnként bepisil éjszaka?
Én kb. 7 éves koromban rendszeresen azt álmodtam, hogy ülök a vécén és pisilek. És természetesen be is pisiltem. Nyugi, makkegészséges vagyok.
Egy 5 évesnél még simán belefér, szerintem alkalmanként még jóval nagyobb korban is.
Tudom, hogy nem csak az számít bántalmazásnak, azért írtam, hogy "pl."
De ez NEM kizárólag a bántalmazás jele.
"Ha egy 9 év körüli gyerek időnként bepisil éjszaka, lehet annak a jele, hogy bántalmazzák?"
Ez se zárható ki, a lényeg, hogy szorong -ritkább és rosszabb esetben traumatizált-, vagy pedig másfajta pszichés probléma áll emögött.
Ritkább eset, ha szervi oka van -vagy ha szervi oka IS van, ritkább eset, ahogy az is ritkább, ha alapvetően szervi eredetű a probléma-, de általában célszerű első körben a fiziológiás/szervi okot kiszűrni.
de most maradjunk a jóval valószínűbb esetnél: lelki probléma áll emögött, tekintve életkorát (ha éjszaka bepisil olykor).
A viszont, hogy ezen pszichés problémát mi okozza, az már egy összetett kérdés. Látatlanban nem lehet biztosan diagnosztizálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!