Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Káros lehet fejlődésben levő...

Káros lehet fejlődésben levő 3 évesre hogy hepehupás szivacson alszik pár honapot max szobatisztaság tanulás miatt?

Figyelt kérdés

Igaz, kétszer volt össz vissz éjszaka baleset, a szobatisztaság az éjszakai ágytisztasággal együtt "profin"alakul, alapvetően mintha már teljesen szovatiszta lenne.

De kivettem alola a kokuszmatracot, uj ágyat addig nem szeretnék venni(akár matracosat vagy anélkülit)míg a balesetek száma biztosan nem nullázodik.

Műanyag lepedőt nem akarok alá tenni mert egészségtelen.

Egy kapott használt szivacson alszik most kb két hete..ha pisis is lesz, szo szo tudom mosni fertőtleniteni de hosszu távon nem ez lenne az ágybetét. Csak az éjszakai szobatisztasági időkre van.

De nem tudom meddig "szabad" ezt igy, mert ugye fejlődésben/növésben van a gerince és belesüppedősen is tul puha a szivacsa...

2017. júl. 5. 07:23
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
42%

Az én kisfiamnak nem mindegyik matracvédő vált be, mert gombás lett a háta tőle. :( Nagyon sok hónap telt el, mire rájöttünk, hogy ezért nem múlik el a bőrprobléma. Ha a matracvédőn műanyag réteg van, akkor attól egész éjszaka nyirkos lesz a bőre, és így foltok lettek az egész hátán.

Egyszer én ki is próbáltam, egyik oldalán műanyag bevonatú matracvédőn aludtam. Egész éjszaka forgolódtam, mert rettenetesen izzadtam.

Végül az Aldiban találtam egy kiváló holmit erre a célra, steppelt, könnyű anyag, semmi műanyag, légáteresztő, kb. 1m*1m. viszont rengeteg folyadékot képes felszívni. Könnyen mosható, hamar szárad. Nem csúszkál, akármilyen lepedőre rátehető, az oviba is olyat vittem az alváshoz a biztonság kedvéért.

Inkontinencia alátét a neve.

2017. júl. 5. 10:10
 12/16 anonim ***** válasza:
56%

" attól egész éjszaka nyirkos lesz a bőre, és így foltok lettek az egész hátán. "

"Egyszer én ki is próbáltam, egyik oldalán műanyag bevonatú matracvédőn aludtam. Egész éjszaka forgolódtam, mert rettenetesen izzadtam. "

Te lepedőt nem teszel a matracvédőre?

És nem a "műanyag" felét kell felülre tenni, hanem fordítva...

2017. júl. 5. 10:16
 13/16 anonim ***** válasza:
62%
Hahó, bármilyen műanyagos matracvédőre lepedòt kell rátenni!!!!!
2017. júl. 5. 10:52
 14/16 anonim ***** válasza:
59%

Szinte már sejtettem, hogy valaki belémköt.

Nyilván nem a műanyag oldalára feküdtem és fektettem a gyereket, te jó ég... És természetes, hogy lepedőt raktam a matracvédőre. Nem is értem, mit magyarázkodok :D Itt mindenki rettenetesen szűk látókörű, miért nem szoktam még meg?!? :D Mert soha nem lehet másként, mint ahogy nektek, elképesztő.

Tudod, mit? Nem kell elhinni, meg le lehet hülyézni, de bizony ettől volt a bőrkiütése, mert lám, ahogy kicseréltem nem műanyag védőre, napokon belül elmúlt véglegesen. Sokáig kínlódtunk, sokféle krémmel, amik elmulasztották, de mindig újra előjött.

Örülök, hogy a mások teste és bőre nem érzékeny az ilyesmire, de a miénk ezek szerint igen.

2017. júl. 5. 14:00
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

Sok hasznos dolgot leírtak előttem. Annyival egészíteném ki, hogy megértem, hogy a műanyag lepedők iránti ellenszenved.

Pár hónapja mi is ebben a dilemmában voltunk, mert az új ágyat nem akartam kitenni balesetnek.

Végül találtam megfelelő "gumilepedőt". A lényeg, hogy ftalát mentes legyen.

Nehezen akadtam rá, de azóta sem bánom a sok keresést.

Mi Babybruin matracbevonót (ez a neve, több méretben is van) vettünk. Az meg ráadás, hogy olcsóbb is volt sok más lepedőhöz képest (mi az egyszerűbb változatot vettük kb 1400-1600 körül)

Szerintem használt, hepehupás matracot ne használjatok. Inkább terítsd le bármivel a matracot, de legyen normális fekhelye.

2017. júl. 5. 15:17
 16/16 A kérdező kommentje:

Köszi az infókat.

Egyelőre nem a műanyag lepedőkkel fogom kezdeni a kísérletezést ugyan, de látom sokaknál bevált.

2017. júl. 5. 22:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!