Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Az igaz, hogy az 1980-as...

Az igaz, hogy az 1980-as években 1,5 évesen már szobatiszták voltak a kisgyerekek?

Figyelt kérdés
És az igaz,hogy max 1 éves korukig szoptatták őket?3 hónaposan már tényleg hozzátápláltak?

2017. jún. 30. 18:00
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
34%
Hát pedig a bölcsit 1,5 évesen mi is szobatisztaként kezdtük, és érdekes, hogy mind a kettőnknek sikerült. De az én lányaim is bőven 2 éves koruk előtt szobatiszták voltak már. És az miért is baj, ha ráültették hamarabb, mint 2 vagy 3 éves, hogy felismerje, hogy mit is kell csinálni a bilivel? Hagyjuk már ezt az inger felismerést... Pont ezt mondom. A gyereknek meg kell tapasztalnia, hogy mit jelent az, hogy pisilni, akár azt, hogy bepisilni. Ez egy tanulási folyamat, és pontosan ennek során ismeri fel azt a nagyon emlegetett ingert. Ezt az utat a 3 éves is be fogja járni, csak értelmetlen addig kihúzni a dolgot. De persze mindenki csinálja ahogy jól esik. Ismerek én olyan családOKAT ahol már 3 éves a gyerek és nem állnak túl jól anyagilag, anyuka mégis jobban félti a szőnyeget, mint hogy engedje megtanulni a gyereknek, hogy mégis hogyan működik ez a dolog pelenka nélkül. Én mindenesetre örültem, hogy együtt a lányaimmal megoldattuk ezt a dolgot 2 éves koruk előtt, és közel sem olyan vészes ez a "nem mehetünk sehova emiatt" dolog mint itt írtad kedves előző, bár nyilván te nem tudhatod, gondolom abból amiket írsz, én viszont átéltem, és hidd el, megoldható, már ha anyuka akarja!
2017. jún. 30. 20:58
 12/20 anonim ***** válasza:
96%

Kedves utolsó!

Képzeld el , hogy van gyerekem és én is szerettem volna, ha korábban szobatiszta lesz, hidd el, hogy végig mentünk ezen, amit te írtál, mi is megismertettük vele a bilit, ő is volt pelenka nélkül, próbálkoztunk mi is korábban, de láttuk, hogy nem megy. Mert nem ismerte fel az ingert és nem tudta, amikor szükséges lett volna, visszatartani. Számtalanszor próbáltuk, nem ment. Végül 3 éves kora előtt lett szobatiszta a kisfiam 3 hónappal. Másnap volt 2 baleset, utána semmi. 1 hónappal később meg már éjszakára sem kellett pelenka. Na, bumm neki! Szobatiszta lett, mikor megérett rá.

Szóval tapsolj magadnak, hogy nálatok genetikailag mindenki korábban megérik a szobatisztaságra. De nyugi, ez általánosságban nincs így. És régen sem volt.

2017. jún. 30. 21:02
 13/20 anonim ***** válasza:
83%

Jaj, #11, attól, mert az épphogy ülni tudó gyereket rárakod a bilire, hogy abba kakiljon, még nem lesz szobatiszta. Maximum nem lesz pelenkás, az viszont nem egyenlő a szobatisztasággal.

Vagy azt akarod mondani, hogy sétáltok az 1-1,5 éves gyerekekeddel az utcán, akin persze nincs pelenka, és a beszélni is alig vagy épphogy tudó gyereked azt mondja, hogy "Anya, pisilnem kell", erre te azt mondod, hogy "Jól van kislányom, 5 perc múlva hazaérünk", és amikor hazaértek szépen levetkőzteted (mert hát még vetkőzni se tud egyedül, olyan kicsi), és ügyesen belepisil a bilibe? Mindezt mondjuk 15 hónaposan? Mert EZ a szobatisztaság. Ami nem másfél, hanem a két és fél-három éves korában lesz a gyerek.

Nem az a szobatsztaság, hogy juj, Katika feje vörösödik, rakjuk rá gyorsan a bilire! Nahát, milyen ügyes ez a Katika, 1 évesen belibe kakil!

2017. jún. 30. 22:01
 14/20 anonim ***** válasza:
20%
Na látod? Elképzelni sem tudod, hogy ez hogyan működik, de azért osztod az észt. Annyira szánalmas... Igen, nehezebb végig csinálni, venni a fáradtságot és rávenni egy másfél évest (aki amúgy nem 15 hónapos!). Higgy amit szeretnél, de az én lányim a szó minden értelmében szobatiszták voltak, és ez nem családi vonás, másokat is ismerek, nem is egyet. Nyilván nehezebb így, de van akinek megérni nem kivárni a 2 és fél, 3 évet ;D
2017. júl. 1. 00:14
 15/20 anonim ***** válasza:
61%
Hát, tuti, hogy 3 évesen nem voltak pelenkások, mert az ovi közelébe se mehettek volna. Korábban lett a legtöbb szobatiszta, nyilván volt kivétel. Nem nagyon volt eldobható pelenka megfizethető áron, a textilt meg mosni kellett. Én 1 évesen lettem bölcsis, ott szoktattak bilire, 2 évesen már nem volt pelenkám anyám szerint.
2017. júl. 1. 09:39
 16/20 anonim ***** válasza:
70%
Na meg ehyszer: a szobatisztaság azt jelenti, hogy a gyerek képes felismerni az ingert, jelezni és visszatartani. Erre a gyerek leghamarabb 2,5 - 3 éves kora körül lesz érett. A kisebb gyereket lehet figyelni, látható rajta ha épp ürítésre készül és lehet "idomitani " is, vagyis azonos időpontban bilire tenni. Ez nem szobatisztaság. Ha Katikat anyuka mindennap 6, 8, 10, 12, stb órakor rates zijn a bilire és a gyerek abba végzi a dolgát, akkor anyuka jól idomit, a pelenka száraz marad, de a gyerek nem szobatiszta. Akkor lesz az, ha majd közli anyával, hogy anya pisilni kell, majd megvarja hogy az anyja eloszedje a bilit majd abba végzi el a dolgát
2017. júl. 1. 09:48
 17/20 anonim ***** válasza:
75%
Na mégegyeszer: 1,5-2 év között a gyerekek be voltak "idomítva", és úgy csináltak, mintha szobatiszták lennének, ha így jobban érzed magad. Nem adtak akkor már rájuk pelust, és kész. Nem voltak kényelmes pelenkák, csak textil, a gyereket is zavarta, ha nedves. Ma is létezik olyan gyerek, aki előbb válik éretté, nem varázslat és idomítás. Attól, hogy te nem ismersz ilyet, még létezik. Nem egyformák, az enyémek is visszaestek 2 évesen, 3 évesen lettek szobatiszták. De akkor nem volt opció, egy lehetőség volt, ennyi.
2017. júl. 1. 11:05
 18/20 anonim ***** válasza:
95%
Dehogy voltak szobatisztak! O, azok a megszepulo emlekek...😋
2017. júl. 1. 16:18
 19/20 anonim ***** válasza:
93%
Ezt azért mondják, mert: Ahogy a nagypapa idősödik, úgy volt egyre jobb tanuló az iskolában.
2017. júl. 1. 17:32
 20/20 anonim ***** válasza:
90%

Pontosan, utolsó!!!

Anyám vallotta be a minap, egy 5 évessel töltött hétvége után, hogy bizony mi is rosszalkodtunk, és kiöntöttünk ezt azt, letéptük a növényeket, hajnal fél 6-kor keltünk hétvégén. Ugyanis az évek előrehaladtával bizony minden megszépül. És mindketten "arany" gyermekek voltunk, akik másfél évesen szobatiszták voltak :D

Különben mindenhol másfél évesre EMLÉKEZNEK.

Aztán ahogy újraélte ezt nagymamaként, kezdtek felrémleni a valódi emlékek. :D

2017. júl. 3. 11:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!