A lányom8 éves születésétől fogva szívzöreje van.2/6 systoles halk, jellegtelen zörej így van a papírunkon. Akinek a gyermekének volt ilyen zöreje hány éves korában nőtte ki?
Figyelt kérdés
2010. máj. 20. 10:38
1/6 anonim válasza:
Nem vagyok kardiológus, de ez a "halk, jellegtelen" zörej a nevéből érződve nem egy veszélyes probléma. Szerintem serdülőkorára kinövi. Doki mit mondott, az lenne itt mérvadó, nem amit mi írogatunk...
2/6 anonim válasza:
Nekem volt gyerekkoromban, kb. 16 éves koromra teljesen eltűnt. Amúgy sosem okozott gondot semmiben.
3/6 A kérdező kommentje:
Persze tudom,vinni fogom.Megmondom miért kérdezem.Mi már voltunk 2002 a kardiológián,akkor azt mondta a doktornő hogy nem kell vinni többet csak ha panaszunk van.Hála istennek nem volt panaszunk eddig még.De a gyermekorvosunk egyszerűen nem száll le rollunk állandóan ha viszem náthával,megfázással sosem az aktuális problémánkkal foglalkozik.Mindig ezt a szívzörejt hozza fel.A héten voltak orvosi vizsgálaton az osztállyal és ott is egyből a szívét kezdte el hallgatni és küldött nekem egy papírt,de könyörgöm én tudom mi a baj.De most már kérek a kardiológiára egy időpontot.Borzasztóan rám hozza a frászt állandóan.Mindig meg kérdezem tőle hogy jobban hallja a zörejt?Azt mondja nem.
2010. máj. 20. 10:51
4/6 anonim válasza:
Szia! A fiamnak is volt csecsemőkorában. Féléves koráig havonta ártunk kardiológiai ellenőrzésre is. Ott végül azt mondták, hogy nem ekk többször mennünk, mert nincs komolyabb probléma. Persze, ha bármi gond lenne, azonnal orvos... A fiam most 18 éves, soha nem volt gond a szívével, teljesen egészséges, bár a szívzöreje máig hallható.. A gyerekorvosunk is mindig meghallgatta a szívét, azt mondta, még hallható, de csak nagyon enyhén és csupán az hallja, aki nagyon figyel... Mindig hozzátette azt is, hogy így kellene kinézni minden szívbeteg gyereknek :))) A fiam jó kötésű, magas, tök normálisan fejlődő gyerek... Most új orvosunk van, mert a régi nyugdíjba ment... ő észre se vette még a zörejt.... Lehet, hogy a ti orvosotok is csak azért hallja, mert tud róla.... Persze azért egy EKG nem árt :)) Vidd el kardiológiára és megnyugszik a dokitok is és te is :)))
6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat,és a linket.2007 voltunk EKG mert volt egy orrmandula műtétünk és én ragaszkodtam egy EKG-hoz az altatás miatt,és minden eredményünk jó lett.Ma fogok kérni időpontot délután mert csak 1 óra után lehet de a dokink asszisztense "megnyugtatott" hogy pár hónap múlva fogunk kapni időpontot mert rengetegen vannak.
2010. máj. 20. 11:12
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!