Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Tapasztalat talpbetét-ügyben...

Tapasztalat talpbetét-ügyben két és fél évesnek?

Figyelt kérdés
Tegnap voltunk ortopédusnál, mert nem tudtam eldönteni, hogy normális szintű-e a két és fél éves fiam lúdtalpa. Kiderült, hogy nem normális, talpbetétre van szüksége. Van itt valakinek tapasztalata ez ügyben? Mennyire lesz nehéz megszokni a fiamnak? Nem fogja nyomni a talpát?
2010. máj. 19. 14:30
 1/7 anonim ***** válasza:
Én gyógytornász vagyok, de 2,5 évesre még nem adnék talpbetétet. Tornázni elküldött? Most jön a jó idő (reméljük) sokat legyen mezítláb a füvön, homokban. Sokat ugráljon, de ne adj rá betétes cipőt!
2010. máj. 19. 14:43
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod, de most aztán jól összezavarodtam :-) Azt mondta, korának megfelelő torna, tehát lábujjhegyen járás, külső talpélen járás, ezt eddig is csináltuk, de kicsi még, vagy van kedve, vagy nincs. Siesta cipőt és szandált vettem neki, azt mondta a doki, abba tegyem a Sajka típusú betétet (jövő héten lesz kész) és kb 18 éves koráig kell majd hordania (évente cseréljük). Sajnos nincs lehetőségem mezítláb járatni füvön, panelban lakunk, nincs kertes ház a családban. Otthon mezítláb van, de azt is olvastam, hogy sima talajon (tehát a laksában) nem jó, ha mezítláb van, mert ott sem mozognak az izmok.
2010. máj. 19. 14:46
 3/7 A kérdező kommentje:
Otthonra is vegyek egy Siesta szandit? Kész anyagi csőd. Persze megveszem, ha kell, nyilván, csak olyan jó lenne tudni, hogy mi lenne a legjobb neki.
2010. máj. 19. 14:48
 4/7 anonim ***** válasza:
Bentre ne adj rá cipőt, még így is jobb ha mezítláb van hogy bent van. Nyáron a fűben esetleg strandon ha olyan helyre mentek lehet mezítláb vagy a homokozóban. Minél többet ugráljon. Tornáztatni nem nagyon tudod még, úgysem csinálja azt amit szeretnél, csak játékosan lehet vele mozogni. Később 35-ös mérettől majd ha meg tudjátok engedni magatoknak lehet neki venni softy márkájú cipőt. (nagyon jó olyan mint az mbt, csak sajnos drága) ill. ha pestiek vagytok akkor nézzétek meg a www.meckorendelo.hu -t talán ott is tudnak tanácsot adni. Nem kell feltétlenül az első orvosra hallgatni. Ha bezárod most a pici lábát egy merev dologba akkor sosem fognak megerősödni a talpizmai, mindig is lúdtalpas lesz, később meg gerincferdülése lesz és onnan egyenes út szinte a különböző gerincproblémák sajnos.
2010. máj. 19. 19:55
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Megnézem a meckorendelo.hu-t és kérek másik orvostól is véleményt.
2010. máj. 20. 09:50
 6/7 anonim ***** válasza:

Szia

En az USA-ban elek en is azt gondoltam hogy ludtalpas lessz a lanyom mert 3 evesen teljesen egyenes volt a talpa. De a gyerek orvosa azt mondta hogy sok gyereknel csak 5 eves kor korul alakul ki az iv a talpon.

O azt mondta hogy ne adjak ra olyan cipot ami az ivet tamogatja es merev mert az nem hagyja mozogni az izmokat a talpban.Azt mondta az a lenyeg hogy hajlekony legyen a cipo talpa.Most 6 eves es nem ludtalpas.

2010. máj. 21. 05:58
 7/7 A kérdező kommentje:
Értem. Rettentő zavaró, hogy -sajnos, mint mindenben- egyik orvos így vélekedik, a másik meg úgy. Köszönöm a te válaszodat is!
2010. máj. 25. 12:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!