Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Milyen volt régen kisgyereknek...

Milyen volt régen kisgyereknek lenni?

Figyelt kérdés
Pontosabban itt arra gondolok,hogy az 1980-as években milyen volt babának lenni?Arra gondolok,hogy milyen pelenkák voltak,hány hós korig szoptattak,mikor kezdték a hozzátáplálást,mivel kezdték a hozzátáplálást,mikor szoktatták le a gyerkőcöt a pelusról stb...

2017. jún. 13. 16:37
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk flanell pelenka volt, amit mostam mosógépben, és 3 hónapos koráig vasaltam. Meg létezett valami eldobható pelenkabetét is, már nem tudom a nevét.

Az enyém nagyjából két és fél évesen lett szobatiszta, magától, szoktatás nélkül. Ő szólt, hogy többet nem kell pelenka, mert ő már nagylány. Rá vagy három hónapra éjszakára is levettük a pelust, miután két hétig reggel már száraz volt.

3 hónaposan kezdtük a hozzátáplálást gyümölcs- és zöldséglevekkel. 6 hónaposan főztem neki külön húslevest átpaszírozott zöldségekkel, hússal. Naponta. Nem kézzel paszíroztam, robottal. Akkor váltottuk ki az első étkezést. A déli szoptatást, vagy tápszert. Ez volt a lényege, hogy egy éves koráig fokozatosan leszokjon.

Én 3 hónapig szoptattam naponta ötször, akkor egyre kevesebb lett a tejem, még 3 hónapig volt valamennyi, az utolsó hónapban már csak reggel és este. Más nem tudom, hogy csinálta, nem volt divat megtárgyalni, hogy szoptatsz vagy sem, és ha nem, miért nem.

Az első válaszoló kissé eltévedt az időben.:) Volt többféle tápszer, és nem, nem adtunk szalonnát. Otthon termelt zöldség-gyümölcsöt sem, mert - habár mi kertes házban éltünk - egyetlen meggyfánk volt. ZÖldséget nem termeltünk.

A gyereket nem az udvar nevelte, hanem mi, de az tény, hogyha el kellett futni valamiért, mindig akadt egy szomszéd, aki 1-2 órára vállalta a gyereket.

2017. jún. 14. 12:56
 12/12 anonim ***** válasza:
100%

Én '89-es születésű gyerek vagyok.

Nekem már volt eldobható pelenkám (nem tudom, hogy itthon lehetett-e már kapni, vagy német rokonoktól kaptunk, vagy anyukámnak gyermekorvosként sikerült könnyebben hozzájutnia, ebben nem vagyok annyira tudós). Én olyan 2 évesen váltam le a pelusról, és féléves lehettem a hozzátáplálás elkezdésekor.

Ja, és a vicces kategória: 1évesen már orvul bezabáltam anyukám fagyiját a piacon, és a fagylalt iránti szerelmem azóta sem enyhült.

2017. jún. 20. 13:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!