Mit lehet arra mondani, ha megcáfol a gondozo? Pl elesett a gyerek/nem esett
A gondozo (uj kollega, kezdő, friss diplomás)egyszerűen mindig ellenkezik. Mégis hogyan kommunikáljak vele?
Pl du/este kb már mindig más gondozo van velük aki általában nem tud a gyerek napjárol.
A gyerekekkel megértem, hogy sokminden megesik, néha egy prezur itt, néha ott.
Csütörtökön felhorzsolt könyökkel hoztam haza, penteken kevésbé foglalkoztam ezzel, de mivel hétvégén folyamatosan visszagyulladt igy kezeltem es hetfön kötéssel vittem be. A gondozo erre reggel számonkérően(!) kérdezte mi tortent a gyerekkel. Mondtam hogy nem tudom, mult heten eleshetett a bolcsiben, mert igy vittem haza. Erre ő idegesen càfol, hogy ez nem igaz (szoval hazudok....)mert nem is volt sírás sem, nem tortent semmi...kérdeztem tole hogy erre mégis milyen valaszt vár? (Vitatkozzunk mint egy hulyegyerek, hogy de igen, de nem, de igen...??)
Másik
A gyerekeket negyed 6-ig lehet elhozni. 17:50 -re megyek érte péntekente, mert a munkahelyemen a pénteki kimutatasokat kell mindig a heti adatokkal befrissitenem nem kuldhető hamarabb, hetfon azokat dolgozzákfel a cegek, irdatlan sok a melo penteken, most pl szombaton is be kellett ezert mennem.
De a gondozo orrol hogy miért jövök későn, pont penteken, elmagyaráztam neki, erre közli, hogy nem hiszi el. Igy szoszerint.
Hogyan lehet ilyen emberrel kommunikálni??
Pont hogy nem vádoltam őt..
Csutortokon egy hang nelkul vittem haza a prezuros gyereket, penteken sem szoltam. Erre hetfőn "nekem jön" a gondozo! És én vagyok kötözködős??na álljunk meg..
Probáltam ma vele beszélni. Ez a vége hogy anyuka hazudik...hát kösz
Sose értettem, mi ez a hiszti a péntek délután miatt. Soha életemben nem dolgoztam olyan helyen, ahol a pénteki nap rövidebb lett volna a többinél. Ha egész héten fél ötre értem oda a gyerekért, akkor pénteken is akkor fogok. A gyerekeim se lettek miatta lelki betegek. Nekik a péntek is ugyanolyan nap, mint a többi. A hétvégének örülnek.
Bocsi kérdező, ötletem nincs, a mi óvónénijeink jó fejek. De nehogy bébiszittert fogadj péntekenként! :O Mondd meg szépen, hogy eddig tart a munkaidőd pénteken, lesznek szívesek tudomásul venni. Ha nem megy, akkor kénytelen leszel panaszt tenni a vezetőnél.
Hát azért az érdekes, hogy ő van vele nap közben és se kézmosásnál, se fektetésnél nem tűnik fel neki hogy a gyerek keze le van horzsolva, meg ha elesett gondolom koszos/véres lett a felsője is.
Ilyen emberrel nem lehet mit kezdeni, ne menj bele a vitákba, hagyd rá, mert az ilyen fajta képes a gyereken megbosszulni a vélt sérelmeit veled kapcsolatban.
Hat azert undorito mit enged meg maganak... Es mar elnezest, de pont o van ott, neki kellene tudnia rola, ha elesett a gyerek... De hogy raadasul azt mondja, hogy te hazudsz... Pofam leesik. Ez a munkaja...
En ezentul 17:15re jarnek penteken a gyerekert, de lehet nemcsak penteken, hanem az osszes nap. Es ha meg egyszer azt mondana, hogy hazudok, azonnal mennek a fonokehez. De lehet mar most is mennek.
Ez a baj Magyarorszagon az emberekkel, hogy mindent lenyelnek. Tudod mikor. O a gondozo, az a dolga, arra kapja a fizeteset, hogy vigyazzon a gyerekre, ha nem tetszik, keressen mas munkat, es nem, baromira nem erdekel, mennyit keresnek es milyen korulmenyek kozott dolgoznak... Attol fuggetlenul vegezze szepen eloszor a munkajat. De mit kepzel, hogy hazugsaggal vadolja. Es probalja meg a gyereken leverni, meg fel is jelentem.
Én sem dolgoztam még olyan helyen ahol pénteken előbb haza lehetett volna jönni!
Ezt a gondozóval is közölném.
Az meg h nem látta az esést ok. Van ilyen. Az már kicsit gáz h utánna se vette észre h levan horzsolna. De még nálam beleférne.
D az hogy te szépen elmondtad neki h valószínű a bölcsiben történt, és ezen így felháborodott, már sok.
Hogy mit lehet ezzel jezdeni, igazából nem tudom.
Én biztosan határozotta, de nyugodt hangon megkérmém hogy "legyen szíves, ne gyanusítson hazugsággal ( főleg a gyerek előtt) valamint h nem tetszik a felém intézett hangnem sem."
Felesleges túlragoznod, mert szerintem még ő saját maga us elhiszi h igaza van.....
Ha kell minden egyes alkalommal elmondanám neki ( ugyan olyan nyugott fapofával) a kötözködéseire a válaszomat
Ha du másik gondozó van,akkor lehet,hogy a gyereked gondozója azért nem tud a horzsolásról,mert már nem volt ott. Ugyanis általában nem 10-12 órát dolgozik mindkét gondozó aki a csoportban van,hanem átfedésben 8-8 órát. Sőt,az utolsó 2 órára összevonják az összes csoportból még haza nem vitt gyerekeket. Azért kérdezett rá,mi van a gyerekkel,mert egy hét vége után bekötött karral vitted be. A stílusa attól még nem megengedhető,de volt már rá példa,hogy fegyelmit akart valaki a gondozó nyakába varrni,aztán végül kiderült,hogy otthon sérült meg a gyerek. Azért te se szívesen vennéd,ha valaki átírná hét végén a kimutatásaidat aztán meg rád fogná.Velem anno beíratták z üzenőbe h a seb volt a gyereken,és azt is beírhattam,ha sérüléssel hoztam el. Szerintem nézd át a gyereket,mielőtt elhozod,ha más gondozó van,és írd be az üzenőbe,ha valami seb van rajta.
A gyerek érdeke,hogy leüljetek beszélni! Te sértődékeny vagy ő meg görcsös védekező állasba merevedett,úgyhogy én egy harmadik személyt is bevonnék a beszélgetésbe.Apuka,társgondozó,barátnőd,bárki,aki érzelmileg nem érintett a dologban.Hátha sikerül rendezni a dolgot.
Nekem azért is fura, mert kisebb baleseteknél is úgy adják át a gyereket, hogy alá kell írnom, miszerint tudomásul vettem, hogy megsérült.
Ha meg komolyabb a sérülés, azonnal telefonálnak és jelzik. Egyúttal tájékoztatnak, hogy viszik-e kórházba, utóbbi esetben 1 órám van odaérni.
...és erre ma..
Megyek a gyerekért(korán), még az a gondozo volt vele, aki egész nap és jé, ma piros a homloka..kérdezem, mi történt? A nagy válasz "Semmi, sokat mozognak a gyerekek, ki van melegedve, pirulva".
Jelenleg itthon vagyunk már rég és lilul és púpos!...100% hogy beütötte/elesett/történt valami.
Most mit irtunk volna az üzenőbe? Anyuka állitja sérülés, gondozo állitja kipirult a melegtől..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!