Nálatok milyen büntetések vannak/voltak?
"Ha nekem csak ennyi lett volna a rosszaság következménye, hogy blablabla - a legtöbb gyereket kb ennyire érdekli -, akkor több dolgot megengedtem volna magamnak. Ugyanígy nem hatott meg a szobafogság sem soha."
Igen, tudjuk, nálatok bizony elcsattant egy-két atyai/anyai pofon és néha még kukoricán is kellett térdepelned, mégis ember lett belőled... Na de milyen ember? Belekötsz az #1 válaszolóba, pedig egyáltalán nem mondott hůlyeséget. Nevelni kell, nem megfélemlíteni. A szociopaták pont a gyermekkorukban ért negatív hatásoktól lesznek olyanok, amilyenek. És nem az a negatív hatás, hogy "Marika, ha jó leszel, ide és ide elmegyünk vagy ezt meg ezt kapsz", hanem, hogy a kisgyerekeket fenyegetik, kiabálnak velük, megütik őket (hiszen a te szavaiddal élve "nem minden gyereknél használ a szentbeszéd", meg "a magyarázás, szobafogság meg egyéb libsi módszerek a legtöbb gyereknél nem hatásos"). De gondolom felesleges ilyeneket írnom, mert valószínűleg te is a szociopaták táborát erősíted (minden 100. ember az). A 3(!) év körüli gyerekek neveléséhez való hozzáállásod mindenesetre elég árulkodó jel.
67%
Látom, rajtad itt jön ki a feszkó... 😀
Egy szóval nem mondtam, hogy ütni kène a gyereket, nem tudom honnan sikerült idevízionálni ezt?
A mindent elmondok százszor pedig a gyerekek nagy rèszènèl nem jön be! Te egy ritka kivètel vagy vagy esetleg olyan mint anyósok, aki szerint az ő gyerekei soha, de soha nem hisztiztek... Vagy csak már nem emlèkszik, mert a fèrjem viszont emlèksgik a hisztikre! ☺️
A lányom 3 éves, a dackorszak csúcsán. Nálam minősített esetekben a határozott hangon való utasítás működik. Ha olyan van, hogy az istennek se akar pl. este bejönni fürdeni/feküdni, akkor egyszerűen megfogom és beviszem. Ha ordít, ordít, de még nem igazán tud az ellen tenni, hogy felkapom és viszem.
Ütni még soha nem ütöttük meg, ráüvöltés egyszer volt, amikor készült fejes ugrani a padlóra, én meg 4-5 méterre voltam és esélytelen lett volna időben odaugrani és elkapni.
Néha az elkobzás is működik, többszöri figyelmeztetés után. Van néhány érméje, ami a "pénze". Egyszer a szájába vette, nyalogatta. Bár szándékosan lefertőtlenítettem, ő ezt nem tudhatta, meg pénzt amúgy sem nyalogatunk. Többször rászóltam, elmagyaráztam. Nyalta tovább. A végén elkoboztam a "vagyonát". Néhány nap múlva kapta vissza.
Egyébként nekem elég jól működik megelőzésképpen a "megegyeztünk?" játék. Előre megbeszélem vele, hogy kap valamilyen engedményt, amit szeretne, DE utána neki is vállalnia kell valamit. Pl. oké, még kimegyünk egy kicsit az udvarra, de utána vita nélkül alszik. Ilyenkor lassan beszélve felajánlom neki és ha elfogadja a feltételeket, akkor kezet fogunk. Mivel fordítva is szoktam használni és kínosan ügyelek, hogy utána betartsam az ígéretemet, már elég jól működik nála. Ha visszakozik, akkor figyelmeztetem, hogy "de megígérted", ez rendszerint hat. Tény, hogy nem azonnal működik, már egy éve bevezettem és az utóbbi 2-3 hónapban működik stabilan a rendszer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!