Bébiszitter tesztelés hogyan?
Milyen kérdéseket tennétek fel a jelentkezőknek? Hogyan tesztelnétek őket?
1 éves fiúhoz kellene napi 1, esetleg 2 órában.
Egyébként engem tényleg érdekel, akadnak-e előítéletmentes szülők, akik tapasztalt férfi sittert is bevállalnának?
Mert nem kevés esetről tudok, amikor sajnos egymagában tinilányra bíznak gyereket, holott egy tinilánynak még nincs kellő élettapasztalata, nincs kialakult jelleme, tele van bizonytalansággal, és a többi.
Tehát a kérdés adott, akár tetszik,
akár nem (egyeseknek nem, ahogy látom) :
férfi sitter, aki ért a gyerekekhez? Velük mi a helyzet?
Egy anyuka ajánlotta a 16 éves lányát, köszi, de nem...
Férfi, ha ért hozzá? Talán. Nehéz megmondani úgy, hogy ilyet nem ismerek.
Köszi mindenkinek az eddigi válaszokat :)
Nekem általában úgy van, hogy találkozunk, először beszélgetünk kicsit az anyukával/apukával, hogy mit tanulok, mit csinálok szabadidőmben, ilyenek (amikből azért elég sok mindent le lehet szűrni), ők is mesélnek kicsit magukról, hogy mit várnak, mik a fontosabb szabályok, ilyenek. Aztán játszok kicsit a gyerekkel, úgy, hogy a szülő is ott legyen, pl a nappali egyik felében olvas, mi a másikban játszunk, így lát/hall mindent. Ha szimpatikus vagyok a gyereknek és az szülőnek is, megyek máskor is, az elején még általában párszor úgy, hogy otthon van a szülő is, csak nem teljesen mellettünk hanem pl elmegy főzni addig a konyhába, de ha bármi gond lenne, ott van. Néhány alkalom után már megismerjük annyira egymást, hogy egyedül lehessen hagyni minket a gyerekkel, ha szükséges.
Szerintem nem feltétlenül a kérdések a fontosak, ahogy előttem is írták, azt válaszol rá, amit akar, fontos, hogy a gyerek hogyan viszonyul hozzá, és hogy neked mennyire szimpatikus, és hogy lásd, hogyan viselkedik a gyerekkel. Meg az ajánlások is fontosak. Nagyobb gyereknél annyival könnyebb a helyzet, hogy el tudja már mondani, ha nem tetszik neki valaki, vagy ha pl a szitter lazán otthagyja a játszin 10-15 percre, amíg ő elmegy cigizni, míg egy kisbaba még nem tud szólni. De szerintem figyeld a gyerek reakcióját, és hallgass a megérzéseidre, ha valaki nem szimpatikus, keress tovább, az anyai megérzés ritkán csal. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!