Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Te beadatnál a gyerekednek...

Te beadatnál a gyerekednek olyan gyermekbetegségek ellen védőoltást, mint a bárányhimlő és a mumpsz?

Figyelt kérdés
2017. ápr. 18. 20:28
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
66%
Gondolom itt sokan nem olvasnak utána tudományos igényű cikkekben a bárányhimlő szövődményeinek. Mert akkor beadatnák a gyereküknek, megkímélve őket egy jó adag szenvedéstől, és esetleges örök életeten át tartó tünetektől. A bárányhimlő sajnos nem csak viszketéssel jár. Vakság, szervi elégtelenségek is kialakulhatnak. 100-ból 3-5 gyereket érint, ennél az oltás mellékhatásai sokkal ritkábbak és enyhébbek. Aki szeretné vakon vagy veseelégtelenséggel küszködőként látni a gyerekét, vagy csak megkockáztatni ezt, annak gratulálok én is, meg a világ fejlett országainak orvostársadalma is.
2017. ápr. 21. 19:28
 22/26 anonim ***** válasza:
61%
Én a bárányhimlő ellenit nem azért nem adattam be, mert az oltás szövődményeitől félnék, semmi köze ehhez.
2017. ápr. 21. 19:33
 23/26 Tom Benko ***** válasza:
100%
A mumpsz szerencsére kötelező, a bárányhimlő is az kellene legyen. Volt szerencsém megtapasztalni, milyen is a szövődményes bárányhimlő, kisfiam két hétig volt a Szent Lázárban infúzión a bárányhimlő miatti vérmérgezéssel. Utánanézve kiderült, a himlős betegek 10%-ánál fordul elő szövődmény ("mellékhatás", az antivax kretének kedvéért), az oltás esetén töredék százalék. És nem, nem a tüneteket mérsékli. Szóval nem kérdés, ha lenne még egy gyermekem, beadatnám neki.
2017. ápr. 22. 11:28
 24/26 anonim válasza:
69%
Igen , mert ezeknek súlyos szövődményei is lehetnek!
2017. ápr. 23. 19:58
 25/26 Stefan Péter István válasza:
61%
ezeken a betegségeken minden gyereknek át kell esnie. Szerintem. Azért is van, hogy ezek többé nem ismétlődnek
2017. ápr. 24. 08:43
 26/26 Tom Benko ***** válasza:
61%
@Stefan Péter István: Nem, nincs olyan betegség, amin "át kell esni".
2017. ápr. 24. 08:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!