Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szerintetek milyen negatív...

Szerintetek milyen negatív hatásai vannak a tv nézésnek 3-6 éves korban?

Figyelt kérdés

Néhányat én is tudok, de érdekelne a Ti véleményetek is.

Amiket én gondolok: agresszió, elhízás, beszédhiba, gondolkodás blokkolása

2017. ápr. 14. 15:13
 1/5 anonim ***** válasza:
83%

Amennyire én tudom, nem maga a tévézés okozza itt a kárt, hanem az az idő amit elvesz más dolgoktól. A korai évek kritikusak fejlődés szempontjából, amihez folyamatosan mozogni kell, tapasztalatot gyűjteni, interakcióba kell kerülni a világgal. Ezekből a tv-nek nem szabad semmit elvenni.

Ilyen értelemben rengeteg hatást fel lehetne sorolni, hiszen nagyon sok mindenre kihat. Remélhetőleg lesz aki bővebben is tud sorolni, én csak ennyi infóval szolgálhatok.

2017. ápr. 14. 15:27
 2/5 anonim ***** válasza:
66%

Attól függ mit néznek. Ugyanis lehet jó dolog is, ha jól használják. Nálunk a gyerekek szoktak tv-t nézni. Nem attól fog elhízni, hogy nézi a tv-t napi 1-1,5 órát, hanem helyette a mozgásszegény életmód, helytelen táplálkozás. Na ezek sokkal hamarabb vezetnek oda. Agresszió? Nem tudom, mi olyan meséket nem engedünk, amiben hasonlóak láthat.

Ha egész nap azt nézné az baj lenne. De ennyitől semmi baja nem lesz, ha egyébként odafigyelnek rá és foglalkoznak vele.

2017. ápr. 14. 16:32
 3/5 anonim ***** válasza:
78%
Nem a tévézéssel van a baj, hanem ha korlátlan mennyiségben, és kontroll nélkül nézhet a gyerek bármit.
2017. ápr. 14. 17:42
 4/5 anonim ***** válasza:

Addig a gyerek ki van kapcsolva, semmit nem fejlődik. Nincs a tv nek pozitív hatása. Ezt egy doktor írta.

De rátért a számítogépekre is, hogy pl az ujjak mozgatását gyakorolja csak vele az agy..

2017. ápr. 14. 23:39
 5/5 anonim ***** válasza:
azért ma már sok a tanító mese a tv-ben.erre odafigyelnek jobban.igaz,hogy való élmények is fontosak.
2017. ápr. 17. 21:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!