Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Normális, ami a barátnőméknél...

Normális, ami a barátnőméknél van?

Figyelt kérdés

Az egyik barátnőmnek van 2 gyerkőce, a nagy 4, a kicsi 2 éves.

Nekem egy gyermekem van, ő 1,5 éves. Foglalkozásról ismerjük egymást, így alakult ki a barátság. Sokat összejárunk, de természetesen nem 0-24 órában vagyunk együtt.

A két gyermeke előfordul, h bántja egymást. A nagy is a kicsit és fordítva is. Nem kell komoly dolgokra gondolni, csupán lökdösödés, civakodás hasonlók, de mindig van valami feszkó. Ezen kivül láthatóan nagyon szeretik is egymást, pl. ha sz egyik kap valamit magától rohan a másikhoz és megosztja vele, szolni sem kell értek. Vagy előfordult már, h spontán csak megölelgették egymást. Tehát én úgy látom, h a kisebb verekedésktől eltekintve igenis jól kijönnek egymással.

Mi is kis korkülönbséggel tervezünk kistesót, ezért kezdtem el ezen gondolkozni. Ez szerintetk is így normális, ugye? Kis verekedés, hajhúzás, lökdösödés még belefér?

Kérem, csak az írjon, aki személy szerint érintett, tehát neki van kis korkülönbséges gyereke. Nem, látta a szomszédot, ismerőst, barátnőt stb, mert az ugye nem ad teljesn képet.

2017. márc. 30. 12:38
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Testvérek közt mindg vannak ilyen kisebb veszekedések/verekedések - ahol nem, ott a szülö valamelyik gyereket túlságodan védi és ezzel okoz nagyfokú féltékenységet.

Négy gyerekes anya vagyok

2017. márc. 30. 12:45
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Persze, hogy normalis.
2017. márc. 30. 12:47
 3/8 anonim ***** válasza:

Nálunk a 3 éves lányom néha az apját veri, de már a szomszéd 9 éves fiúnál is próbálkozott, mert a vele egykorú húgát ölelgette és féltékeny lett, hogy nem vele foglalkozik (nagyon felnéz a srácra).

De temperamentumfüggő egyrészt, másrészt elég gyakori jelenség testvérek között a civakodás. Sőt, vegyes csoportos bölcsődékben, ovikban is vannak bunyók a különböző életkorú gyerekek között, majd a bunyó után 10 perccel a legnagyobb egyetértésben játszanak.

Röviden: teljesen normális.

2017. márc. 30. 12:47
 4/8 anonim ***** válasza:
53%
Normalis, minden kis korkulonbseges harcol a figyelemert, mert ott meg a nagyobb is kicsi ahhoz, hogy megertse, anya most szoptat / oltoztet / etet.
2017. márc. 30. 12:52
 5/8 anonim ***** válasza:
Persze, hogy normális. 7 és 4 éves lányaim vannak, általában a legnagyobb haverok, de van, hogy egy hülyeségen úgy össze tudják rúgni a port, hogy csak na. Mondjuk a verekedést nem tűröm.
2017. márc. 30. 12:52
 6/8 anonim ***** válasza:

Ugyan nincs két gyerekem, de van egy húgom, akivel 4 év köztünk a korkülönbség, és így is folyamatosan veszekedtünk, verekedtünk, civakodtunk. Emlékszem anyukám mindig mondta másoknak, hogy azt hitte, két lány majd szépen meglesz egymással, nem gondolta, hogy állandóan veszekednek.

Ugyanakkor a másik, pozitív oldal is ugyanúgy megvolt, amit írsz, a tesóm pl. ha kapott az oviban egy szelet sütit, a felét képes volt délutánig megőrizni, hogy odaadhassa nekem.

Ma már mindketten felnőttek vagyunk, és szoros a kapcsolatunk.

2017. márc. 30. 13:15
 7/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Mi is már pár hónapja rajta vagyunk a dolgon, voltak/vannak aggodalmaim, h nehéz lesz, de szerintem is ez a legjobb a gyerekeknek.

Szép napot Nektek.

2017. márc. 30. 13:19
 8/8 anonim ***** válasza:
Nem láttam a szomszédot, sem a ismerőst, és ráadásul csak 1 gyerekem van, ellenben a hugom 2 évvel fiatalabb, és mindig öltük egymást gyerekként. Teljesen normális.
2017. márc. 30. 13:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!