Más gyerekénél is volt átmeneti bogár fóbia?
Valami tudatalatti oka biztosan van, ilyen korú gyerekek még sémákban gondolkodnak, tehát ha EGY bogárral volt bármilyen negatív élménye, az könnyen áttevődik az összes hasonló élőlényre is.
Az én lányom kizárólag a darázstól fél, de attól csak azóta, hogy megcsípte egy kb. 6 éves korában. Előtte sem, azóta sem félt semmilyen rovartól, a bodobácsokat pl. ovis kora óta összeszedi, néha haza is hozza...
Az a baj, hogy a fóbiák forrását rettenetesen nehéz, szinte lehetetlen feltárni. Sokszor nem is függ össze közvetlenül azzal az adott dologgal, amitől az illető fél, hanem valami egészen más tényező váltja ki. Úgyhogy túl sok mindent szerintem nem tudtok vele kezdeni, csak elfogadni, hogy neki ez van, és reménykedni, hogy elmúlik.
(Nekem felnőttként lett egyik napról a másikra egy nagyon durva fóbiám, ami évekig tartott, aztán ahogy jött, el is múlt.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!