Ti mit mondtatok volna egy ilyen helyzetben?
Vagy hogyan reagáltátok volna le? Előre bocsátom, én nem mondtam semmit, nem tudtam mit mondani, és le is blokkoltam.
A szitu a következő. 2 évesemmel foglalkozáson voltunk. Vége volt és a lányom kezében maradt egy kislabda. Ami nem a miénk volt, hanem otthani segédeszköz.
Egy másik kisgyerek ki akarta venni a kezéből. mindketten a széken ültek, már ötlöztünk, én éppen a szék alol kotortam ki a cipőket, amikor azt láttam, h a másik gyerek ki akarja rángatni az enyém kezéből a labdát, az enyém meg már nyitotta a száját, h harapjon. Erre a másik gyerek anyukája, elég erőteljesen rászólt az enyémre, h csunya dolog, nem harapunk stb. De a sajátjára nem, h ne vegye el a játékot. Rosszul esett a hangnem és a stílus a gyerekemnek, aki bujt oda utána hozzám, de nem sírta el magát.
Tudom, h igaza van a másik szülőnek és nem harapunk. Én is rászolok, folyamatosan figyelem, és ha tudok közbelépek, mielőtt baj lenne, de éppen a pad alatt voltam (szó szerint). Ezért szó nélkül hagytam a dolgot. Mi erről a szituációról a véleményetek? ha nem egyértelmű valamilyen részlet, pontosítok, kédezzetek.
Ha én kerültem volna ilyen helyzetbe, a sajátomra szólok rá, h ne vegye el a játékot legközelebb a másiktól. A harapás kisérletet meg hagyom, h az anyja a sajátjával rendezze.
Akkor probál a lánykám harapni, h durván, erőszakosan közelednek felé, csak ugy spontán, ok nélkül nem csinál ilyet. Tudom, h nem mentség, de tény.
Szóval, mit lehet ilyenkor mondani?
egy olyan mondat talán elhangzott a saját irányába, h nem szabad elvenni, de az enyémnek több mondaton keresztül magyarázott, ragozta a dolgot.
így kerek a történet.
nem akarok ferdíteni, mert tényleg érdekel, ki mit gondol.
A saját gyerekét elhúzta, és mondta neki, h ne vedd el. (talán, de ebbe nem vagyok biztos)
Aztán legugolt az enyémhez és több mondaton keresztül magyarázott a harapásról neki.
A ladba az enyémnél maradt.
Van, hogy én is rosszul reagálok egy adott helyzetben, utána napokig lelkiismeretfurdalásom van miatta.
Nekem a Köszönöm, intézem nagyon szimpatikus, biztos fogom még használni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!