Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ti mit mondtatok volna egy...

Ti mit mondtatok volna egy ilyen helyzetben?

Figyelt kérdés

Vagy hogyan reagáltátok volna le? Előre bocsátom, én nem mondtam semmit, nem tudtam mit mondani, és le is blokkoltam.

A szitu a következő. 2 évesemmel foglalkozáson voltunk. Vége volt és a lányom kezében maradt egy kislabda. Ami nem a miénk volt, hanem otthani segédeszköz.

Egy másik kisgyerek ki akarta venni a kezéből. mindketten a széken ültek, már ötlöztünk, én éppen a szék alol kotortam ki a cipőket, amikor azt láttam, h a másik gyerek ki akarja rángatni az enyém kezéből a labdát, az enyém meg már nyitotta a száját, h harapjon. Erre a másik gyerek anyukája, elég erőteljesen rászólt az enyémre, h csunya dolog, nem harapunk stb. De a sajátjára nem, h ne vegye el a játékot. Rosszul esett a hangnem és a stílus a gyerekemnek, aki bujt oda utána hozzám, de nem sírta el magát.

Tudom, h igaza van a másik szülőnek és nem harapunk. Én is rászolok, folyamatosan figyelem, és ha tudok közbelépek, mielőtt baj lenne, de éppen a pad alatt voltam (szó szerint). Ezért szó nélkül hagytam a dolgot. Mi erről a szituációról a véleményetek? ha nem egyértelmű valamilyen részlet, pontosítok, kédezzetek.

Ha én kerültem volna ilyen helyzetbe, a sajátomra szólok rá, h ne vegye el a játékot legközelebb a másiktól. A harapás kisérletet meg hagyom, h az anyja a sajátjával rendezze.

Akkor probál a lánykám harapni, h durván, erőszakosan közelednek felé, csak ugy spontán, ok nélkül nem csinál ilyet. Tudom, h nem mentség, de tény.

Szóval, mit lehet ilyenkor mondani?

2017. márc. 28. 14:35
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
79%
A masik anyuka rendezte volna a sajat gyereket mase helyett.
2017. márc. 28. 14:37
 2/17 anonim ***** válasza:
57%
Ha anyuka a saját gyerekére szól, akkor a tied nincs "kizökkentve", tehát megharapja az övét. Ezért gondolom, hogy a tiedre szól. A labdával mi lett? Elvette a másik kisgyerek?
2017. márc. 28. 14:40
 3/17 A kérdező kommentje:

egy olyan mondat talán elhangzott a saját irányába, h nem szabad elvenni, de az enyémnek több mondaton keresztül magyarázott, ragozta a dolgot.

így kerek a történet.

nem akarok ferdíteni, mert tényleg érdekel, ki mit gondol.

2017. márc. 28. 14:41
 4/17 A kérdező kommentje:

A saját gyerekét elhúzta, és mondta neki, h ne vedd el. (talán, de ebbe nem vagyok biztos)

Aztán legugolt az enyémhez és több mondaton keresztül magyarázott a harapásról neki.

A ladba az enyémnél maradt.

2017. márc. 28. 14:43
 5/17 anonim ***** válasza:
93%
Ha csak hirtelen rászól hogy megakadályozza, főleg hogy a sajátjára is rászólt, szerintem ok, főleg hogy te el voltál foglalva mással, én se hagynám hogy megharapják a gyerekem, bár elsősorban a sajátomra szólnék nyilván. A hosszú kiselőadást az én gyerekem felé viszont nem hallgattam volna végig. Szóltam volna az anyukának, hogy köszi de intézem.
2017. márc. 28. 14:52
 6/17 A kérdező kommentje:
Igen, valahogy tényleg így kellett volna reagálnom. Az természetes, h a harapást megakadályozza, de tényleg nem kellett volna hagynom, h magyarázzon neki... :(
2017. márc. 28. 14:56
 7/17 A kérdező kommentje:
Csak abban a szituban tök leblokkoltam, mert egyrészt érzetem, h igaza van, másrészt meg nem tetszett, h magyaráz az enyémnek. Így nem szóltam semmi....
2017. márc. 28. 15:01
 8/17 anonim ***** válasza:
80%
az, hogy rászól, hogy az övének ne essen baja, oké, persze ha a sajátjára is rászólt, hogy ne vegye el. A kiselőadás viszont túlzás, én is szóltam volna, hogy tudja, hogy nem szabad, nem is csinálja, csak ha agresszívak vele szemben (ezzel éreztetve, hogy a saját gyerekével foglalkozzon)
2017. márc. 28. 15:04
 9/17 anonim ***** válasza:
59%
Rászól, rendben, de nevelje a saját gyerekét. Én ezt mondtam volna, illetve ezt mondanám a helyedben, ha újra ilyesmi történne.
2017. márc. 28. 15:11
 10/17 anonim ***** válasza:
60%

Van, hogy én is rosszul reagálok egy adott helyzetben, utána napokig lelkiismeretfurdalásom van miatta.

Nekem a Köszönöm, intézem nagyon szimpatikus, biztos fogom még használni.

2017. márc. 28. 15:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!