Apaként hogy kell viszonyulni a meztelenseghez? Mennyire kell szegyenloskodni a gyerekeink elott?
Semennyire nem kell szégyenlősködni. Nyilván gondolom a gyerekek nem kamaszok, hanem kicsik, ha most merült fel a téma. Ahhoz, hogy a gyereknek egészséges énképe legyen az kell, hogy lássa, hogy a szülei is jóban vannak önmagukkal.
Gondolom jönnek majd akik jól félremagyarázzák a dolgot, nekik üzenem, hogy elég széles a skála aközött, aki még a postásnak is egy szál f.ßban nyit ajtót, meg aközött aki még a zokniját se meri levenni a gyereke előtt.
Idejet nem tudom, a ferjem mikor volt meztelen a gyerekek elott. Amit nem is banunk, holott nem szegyenlos fajta.
A legkisebb nyolc eves.
4 éves a fiunk, nem problémázunk rajta, ha meztelenül lát. Nem szégyenlősködünk előtte.
Látja, hogy apának is kukija van, mint neki. Csak még azt nem érti, nekem miért nincs... :-D
Előfordul, hogy a gyerekek (2.5, 4 évesek) előtt öltözöm, akár fürdés után is, tehát pár pillanatig látnak meztelenül, nem gondolnám hogy ez akkora probléma lenne mivel még kicsik. A férjem soha nem volt meztelenül a gyerekek előtt, ő azt sem szereti ha zuhanyzás közben bemegy valamelyik gyerek a fürdőbe és öltözni is úgy szokott, hogy törölköző alatt, tehát max a felsőtestét látják a gyerekek.
Gondolom amikor olyan életkorban lesznek (még nem tudom hogy az mikor lesz, biztos érezni fogom) akkor jobban fogok arra figyelni, hogy konkrétan meztelenül ne lássanak.
Csak természetesen (kell viszonyulni) lánygyerek előtt is.
Nagyobb kárt okoz (szerintem), a "jaj, csak meg ne lásson" szégyenlősködés, mint az, ha látja, hogy az apja/anyja gyorsan megtörölközik fürdés után.
A direkt nudizást viszont nem tartom jónak.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!