Nyugtassatok meg: tenyleg teljesen normalis/atlagos dolog hogy egy masfel eves gyerek nem hajlando kb sose setalni az utcan? Mikortol setalnak szivesen (ha)?
A másfél éves kor körüli hónapok a második szeparációs félelem időszaka. Őrzi anyukáját, mert meg van rettenve a saját "mindenhatóságától" (így éli meg!), hogy ő már nem csak helyzetet, de helyet is tud változtatni a mászáson túl, tehát már két lábon fut és jár, más szemszögekből is látja a világot.
Kb másfél éves korig még szinte egynek hiszi saját magát az anyukájával a gyermek. Ilyen tájban (1-2 évesen) alakul az én tudat is, a dackorszak is ekkortájt -és részben emiatt- jellemző.
Mind a dackorszak, mind a második szeparációs félelmi időszak terén vannak egyéni eltérések, hogy pontosan mikor zajlik, de a dackorszak esetén kb másfél éves kor, valamint három és fél éves kor közé esik valamikor (ami tarthat kb fél éven át, de tarthat akár másfél éven át is), a szep.félelem meg pár hónapig szokott tartani, először fél éves kor táján, másodjára meg másfél éves kor táján.
Azt mindenesetre megjegyezném, hogy egyébként bőven elég, ha
a 22 / 24. hónap körül KEZD el járni TANULNI egy gyermek, az semmi rendellenességre NEM utal ÖNMAGÁBAN VÉVE.
A tied meg -ha jól értem- már elkezdett járni. A szeparációs szorongást tehát vedd figyelembe, kérlek. (Némileg a dackorszakot is.)
Nem értem a lepntozókat..
Ezekszerint az ő gyerekük 1,5 évesen kizárolag babakocsiba ülnek..?es csak otthon mehet a gyerekük?
Az enyem 11hosan indult el.az 3percre lévő boltba gyalog mentünk.persze vele nem 3perc volt,de közbe mimden kavicsot,botot megnézett. Ha hosszabb távon mentünk akkor a babakocsit is toltam es ha megunta/elfáradt akkor beleült. Ebben mi a rossz..nem értem??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!