Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szerintetek mekkora esélyünk...

Szerintetek mekkora esélyünk van bekerülni a szeptemberben induló bölcsis csoportba?

Figyelt kérdés
Olyan anyukák válaszát várom, akiknek már bölcsis, ovis a gyerekük és van tapasztalatuk, hogy milyen szempontokat vizsgálnak. Tavaly költöztünk a XVI. kerületbe, februárban. Én már március-áprilisban elmentem a bölcsibe felíratni a gyerekemet az idei szeptemberi csoportba. Utána januárban ismét benn voltam megerősíteni. Most be is irattam. Mindketten itt lakunk bejelentve a férjemmel, gyerek is. Így mennyi az esélyünk? Mivel nem tudtak mit mondani a bölcsiben, én félek, mi van, ha nem veszik fel? (Volt itt olyan anyuka, aki sajnos hazudott egyedülállóságot és sok ilyen van, tisztelet a kivételnek). Nem szeretném, ha ilyen miatt nem tudna menni bölcsibe a kislányom. Köszi a válaszokat!
2010. máj. 4. 16:06
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
Olvastam egy cikket is (lehet, hogy nem kéne kutakodnom inkább, hogy ne idegesítsem magam), hogy elég sokan egyedülállónak, rossz anyagi körülmények között élőnek tüntetik fel magukat vagy egyszerűen csak borítékkal mennek a bölcsikbe, ovikba, hogy felvegyék a gyereküket. Ezért vagyok ideges. :(
2010. máj. 4. 16:08
 2/12 anonim ***** válasza:
79%

Szia!

Mi is ma voltunk a fiammal, szintén 16! Hát én egyedülálló anyuka vagyok, tényleg....nekem a védőnő mondta, h azért így könnyebb bekerülni, tekintve, h ha nem mennék vissza dolgozni valószínűleg éhenhalnánk......

Mikor mi feliratkoztunk még együtt voltunk a férjemmel és nekünk is mondták, h a szociálisan hátrányos helyzetűeket jobban felveszik, ahol azt látják, h a gyereknek jobb a bölcsiben. Sajna sok az egyedülálló anya és ezeket "segítik" elsősorban, ezek után nem lehet tudni, h mennyi hely marad, állítólag nagyon sok a gyerek. Borítékról nem hallottam, nekem az önkormányzatnál sem tudtak volna segíteni, szóval ez sem olyan egyszerű, h csak megkensz valakit. Nekem is csípőből a családi napközit ajánlották havi 80-ért....:(

2010. máj. 4. 16:19
 3/12 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszod. Én még véletlenül se kennék meg senkit....Bár gondolom nem rám értetted. Igen, tudom, hogy sok a hátrányos helyzetű, de alapvetően gondolnám, hogy nem csak hátrányos helyzetűek vannak azért.... Borítékról csak olvastam, de alapvetően minden olyan módszert elítélek, amivel mások elé akarja magát helyezni bárki jogtalanul.
2010. máj. 4. 16:41
 4/12 anonim ***** válasza:
71%

nem, csak általánosságban írtam, bár bizti van erre is példa, csak ha belegondolsz h egy évre mennyire jön ki a magánbölcsi, akkor egy százas zsebbe tiszta megtakarítás :).....mondjuk én se vagyok az a korrupt fajta...

rendesen be is vagyok tojva, h mi lesz ha végül elküldenek, h bocs, de mégsem...

Szóval bizakodjál, előjegyzés is számít, meg az is h adott évben hányan gondolják úgy h bölcsibe akarják adni a gyereküket, úgy tudom fellebbezni is lehet, akkor nagy eséllyel felveszik utólag(h miért azt ne kérdezd)

Na az meg egy másik dolog h kit ítélnek hátrányos helyzetűnek, mert ha emiatt rúgnak ki valakit, h nem megy vissza dolgozni rögtön lehet hátrányos helyzetű is, sajna nagyon rossz ez a rendszer, csak reménykedni lehet!

Na remélem májusban találkozunk a szülőin :)

2010. máj. 4. 19:23
 5/12 A kérdező kommentje:
Köszi, hát Neked is sok sikert! :)
2010. máj. 4. 19:38
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Mi is 16.kerületiek vagyunk.

Én szerintem nem ez a fő döntő szempont, hanem hogy mennyi hely van. Melyikbe jelentkeztetek?

Mi a centire meg a monoki utcaiba, utóbbi elég lehetetlen.

Ha nem veszik fel a gyerekemet, családi napközibe fog járni. Ez van.

2010. máj. 7. 11:17
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Mindenhol ez a helyzet,

én papíron egyedülálló vok, tehát természetesen beírtam. A gyesből mi is éhenhalnánk, szal muszáj dolgozni mennem. (Van egy iskolás gyerekünk is.)

Pont tegnap hallottam szülőin a suliban, hogy az egyik anyuka rákérdezett a másiknál, hogy hogyan vették be a gyerekét bölcsibe, ha ő otthon csücsül? Erre azt mondta, papíron 4 órában dolgozok. Azt hittem az ütő megáll bennem, hogy embereknek van pofájuk ezt csinálni,

engem a főnököm már holnap várna szeretettel, ha a gyerek bölcsibe mehetne. (ugyanebbe a bölcsibe jelentkeztünk!)

Ez pofátlanságabb szerintem, mintha valaki beírja, h egyedülálló.

Valószínű, csak okt-nov. környékén kezdhetjük, ha végre a 3 évesek átkerülnek az oviba.

2010. máj. 7. 11:37
 8/12 A kérdező kommentje:
Sziasztok! Köszönöm Nektek is! Mi a centi bölcsibe jelentkeztünk, itt lakunk a lakótelepen. Nekünk azt mondták, hogy másik kerületi bölcsibe semmi értelme jelentkezni, mert egy a vezető és ha azt látják, hogy több helyre van beadva, automatikusan kihúzzák a többi helyről, csak egyben maradhat. Hát sajna nekünk nem lesz járható út a csana, nem tudjuk finanszírozni. :( Mindegy, remélem felveszik. Egyébként nagyon sokan jelentkeztek azt mondta a nő. De azért gondolom valahogyan csak felállítanak egy sorrendet nem? Gondolom először rászoruló körzetbe tartozók, aztán simán körzetbe tartozók (talán jelentkezési sorrendben????), utána esetleg a körzeten kívüliek (gondolom ez csak elméleti szempont, mert sokan nem hiszem, hogy körzeten kívüliből bekerülnek).
2010. máj. 7. 11:47
 9/12 A kérdező kommentje:
Úgy értem, hogy másik 16. kerületi bölcsibe nem érdemes....
2010. máj. 7. 11:47
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Szia!Mi is a centi bölcsibe jelent de már tavaly szeptemberben és már akkor is várólista volt:(

Ténylegesen egyedülálló vagyok, nagyon remélem hogy felveszik, bele sem gondolok hogy mi lesz ha nem.

Nekünk azt mondta a vezető a beiratkozásnál, hogy május végén egy bizottság dönt a bekerülésről.

Remélem benne leszünk.

2010. máj. 8. 08:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!