Más gyereke is ilyen beszédes?
Sziasztok!
A 2 éves kislányom,folyamatosan beszél és mindenkivel.
Mondhatni benem áll a szája egész nap.
Ezt lehet örökölni?
A játszótéren is megy oda mindenkihez, anyuka-gyerek
és mondja a magáét,bemutatkozik.
Ez okozhat esetleg későbbiekben gondot?
Más anyukának is ilyen beszédes gyerkőce van?
Férre ne értsetek semmi bajom vele,nem erre utal a kérdés,puszta kíváncsiság.
utolsó vagyok: mármint a röhögéstől dőlnek :)
(Szerintem valamennyire öröklött, én is nagydumás vagyok, gyereknek is mindig versmondós, szavalós, szereplős-fellépős gyerek voltam)
Szerintem ez nem öröklődik genetikusan :), viszont biztos sokat beszéltél, meséltél, mondókáztál neki, és most itt az eredménye :)
Az én kisfiam 1 éves, még csak pár szót mond, de alig várom már, hogy folyamatosan dumáljon ! :)
Szia!
Az én lányom most 4 éves, 2 és fél éves elmúlt, mikor igazából elkezdett beszélni. Addig nem nagyon akart, viszont megértett mindent. Most szó szerint egész nap locsifecsizik, az utcán köszön mindenkinek, elmeséli a napját és hogy mit történtek vele mostanában. Néha már egy kicsit égőnek is érzem, hogy idegeneknek elmond olyan dolgokat is, amit nem is kéne. De nem tudom vele mit csinálni, remélem kinövi. Egyébként meg egy nagyon eleven kislány, mozgékony, akaratos. Ez van... :)
Kislányom detto:) Mondjuk én is állandóan beszélek.
Reggel felkel, elkezdi és sokszor még álmában is nyomja.
Ő már folyékonyan beszél elég rég, most 28 hónapos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!