Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Légyszi adjatok nekem valami...

Légyszi adjatok nekem valami használható tanácsot mert fogalmam sincs mit tegyek 3,5 éves fiam alvásával!?

Figyelt kérdés

Szóval alapból későn fekvő. 10-nél hamarabb nemigen alszik el.

Kb egy hete probalgatom azt h nappal nem alszik. Igy jo esetbe 9- fél 10 körül alszik. Most próbáltam volna ezt az időpontot elorebb hozni de du 4-kor bejelentette a fiam h álmos. Letettem aludni. Nem hagyom kinlodni. Másfél óra múlva ebresztettem. No most az van h még mindig nem alszik. Szolingatja az apját stb. Szegény már vagy 3x elszundikalt de a fiunk mindig felveri.

Nem tudom mi tévő legyek. Próbáltam már azt is hetekkel ezelőtt h délben lerakom 2-ig aludni. De ha csak fél órát pihent vagy ha órákat aludt napközben este csakis 11 után alszik el....ekkor jött az h nappal nem tettem le aludni. Minden jól ment nem is kérte h aludhasson stb. Este fél10-re már aludt. Nem molyolt az ágyban fél órákat mint máskor hanem egyből aludt. De ma 2x mondta h álmos. Egyszer ébredés után kb egy órára utána meg du. Le tettem mert az se jó ha nyeklik csuklik az almossagtol.de mondom másfél órát aludt.Nem sokat. Az esti alvás mindig harc. Fogalmam sincs mit csináljak. Most akkor igényli a napközbeni alvast vagy nem? Hogyan tovább?

2016. dec. 27. 23:20
 1/7 anonim ***** válasza:
79%

3,5 éves korban azért még bőven szükségük van a nappali alvásra, vagy ha nem is alszik, akkor csendespihenő legyen.

Valamint ha neki ilyen a bioritmusa, nem jó, ha erőszakkal akarod átállítani. Nem minden gyerek alszik már este 8-kor.

A lányom is bagoly típus, mint én, általában fél 10 körül alszik el, ha hamarabb fektetem le, képes akár 1 órát is elmolyolni az ágyában mielőtt elalszik.

2016. dec. 27. 23:31
 2/7 anonim válasza:
90%
Az én fiam 2 éves korától nem alszik nappal. Nagyon kitolodott a délutáni alvás 5 fél 6kor álmosodott el ha olyankor hagytam aludni 1-1,5 órát akkor fél 1 nél előbb nem aludt el. Ezért ez csak 2-3 alkalommal törtent mivel ez egy 2 évesnek nem a legjobb hogy éjfélkor még fent van. Ha délutän álmos volt egy picit akkor eltereltük a figyelmét kimentünk hintázni homokozóba biciklizni stb. 7-kor fürdés fél 8kor már aludt is reggel 8-ig fél 9-ig. Most már 4 éves elmúlt de sajnos 10-nél előbb nem alszik el.
2016. dec. 28. 00:02
 3/7 anonim ***** válasza:
Mikor kel fel? Nem alszik tul sokaig huzomosabb ideig?
2016. dec. 28. 00:27
 4/7 anonim ***** válasza:
Nálunk hünapokig tartott az átmeneti időszak, mikor ha alzóudt nap közben kínlódás volt este, ha nem, akkor meg nagyon korán elaludt. Én azt csináltam, hogy mikor már 5-6 felé tolódott a nap közbeni álmosság akkor azt már esti alvásnak tekintettem, nem keltettem fel (amúgy se keltettem sosem) és aludt reggelig. Most 3 éves és este 6-7 körül fürdik és 7-fél8 körül már alszik, és reggel kel csak, fél7 felé. 3 éves amúgy. Kb 2 hetente bealszik délután, akkor borzalmas az esténk és reggel álmosan kell.
2016. dec. 28. 04:49
 5/7 anonim ***** válasza:
Mikor kel reggel? Esetleg az egész napot előrébb lehetne hozni, reggel is korábban kelteni. Nálunk a középső gyereknek kisebb az alvásigénye, mint bárki másnak a családból. Most 5 éves, és már egyáltalán nem igényli a nappali alvást, este 9 és 10 között szokott elaludni, és reggel legkésőbb 7-kor kel. Ha az oviban alszik ebéd után, akár csak negyedórát, akkor ő is csak 11 körül tud elaludni, ez már egy éve is így volt. De nálunk úgy van, hogy lefekszenek, és csöndben tudnak molyolni, ha nem álmosak.
2016. dec. 28. 09:44
 6/7 A kérdező kommentje:
Ha.nincs oviban akkir fél 8 körül kel
2016. dec. 28. 11:28
 7/7 anonim ***** válasza:
Nálunk is ez volt. A kislányom 4 éves koráig nagyon igényelte a délutáni alvást, konkrétan sírt, ha nem tettem le, este meg fél 11-ig kukorékolt, miközben én hajnalban jártam dolgozni, és 3/4 5-kor keltem. Nagyon rossz volt. Nekünk nem segített más, csak az idő, 4 és fél évesen végleg leszokott a délutáni alvásról (az oviban félnapos), azóta emberi időben fekszik elalszik este. Tudom, milyen nehéz és tehetetlen érzés, ne haragudj, hogy nincs csodamódszerem, de hidd el, nem vagy ezzel a problémával egyedül.
2016. dec. 28. 22:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!