Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szoktatok nézegetni youtube-os...

Szoktatok nézegetni youtube-os videókat 1 éves gyermeketekkel?

Figyelt kérdés
Aki igen, miért igen, aki nem, miért nem? És aki nem nézet egyáltalán, az helyette mit játszik / csinál a gyermekével? Illetve aki nem nézetne, de a másik szülő illetve a rokonság meg nézetne, az mit lép?

2016. dec. 20. 11:38
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
40%

Nálunk kb 1 éves kora óta 30 percet nézi, de nem egyhuzamban, hanem mondjuk 3x. Amikor wcre megyek, amikor hajat mosok, amikor olajban sütök valamit. Szóval amikor nagyon nem kellene körülöttem lennie.

Csak akkor rongál, ha sokáig rázombul, 10 perctől semmi baja nem lesz. Egyébként magának nézi youtubeon a telefonon. Azt, amelyik neki tetszik. Nem kell végig néznie, akkor vált, amikor szeretne.

A kerekmese szerint pusztítja az agysejtjeit, franklint, pocoyot, és mashát szereti nagyon. Nemrég bejött a mickey egér játszótere és a város hősei.

Mostanában rákattant a kicsomagolós angol színmagyarázós videókra és megtalálta a régi tom és jerryket.

Szerintem mivel minden más játékot is játszottunk mindig, nincs káros hatása, nem hiszem, hogy el kellene zárni a technikától, hiszen ebben a világban élünk, csak a mértéket kell megtalálni és erre megtanítani. Ugyanúgy kiakad, ha nem nézheti tovább, mint mikor a játszótérről kell elvinni, vagy akármi más játékot kell abbahagynia, esetleg ki akarom venni a kádból.

Boldog, miközben nézi, csak arra figyelek, hogy minél több dolog tegye boldoggá.

Mióta a tojásos videókat megtalálta, hetente kap egy kindertojást, és odáig van a benne rejlő játékért. Korábban nem érdekelte, pedig akkor is kapott. Ez az egy furcsa dolog, amit észrevettem.

2016. dec. 20. 15:49
 12/15 anonim ***** válasza:

Már 16 hónapos, de így sem.

Olyan persze előfordul, hogy a jelenlétében nézek vmilyen klipet, receptvideót... stb. és átsasol a vállam felett, de direkt nem ültetem le semmilyen yt videó elé. A dalokat is csak hallgatni szoktuk, akkor is ha yt-ról játszom neki.

Diafilmezni viszont szoktunk (nem yt-n keresztül), úgy kéthetente.

2016. dec. 20. 16:20
 13/15 anonim ***** válasza:
39%

Egyébként én is imádtam gépezni kamaszként. Még ma is emlékszem a heroes partykra, amiket a tesómmal játszottunk. Az animékre, amiket pattanásos kamaszként töltöttem le, még anno a dcről, mert nem volt ncore. De ha korábbra visszanézek, volt nintendónk kazettás játékokkal, egymás fejére ugráltunk a marioval. Vagy még korábbra, amikor az unokatesóméknál lett egy flipper és napokig csak azt nyomtuk.

Sokfajta játék van, gondolom téged sem tölt el rossz érzéssel a gépes időszakod. Én nem érzem, hogy kivett volna az életemből valamit, inkább hozzátett. Ugyanúgy fogócskáztunk, olvastunk, bunkert építettünk és tyúkot kergettünk, mint minden más gyerek, csak többfajta játékhoz fértünk hozzá.

Ha a gyermekednek vannak sikerélményei a gépen kívül, nem válik függővé.

2016. dec. 20. 16:48
 14/15 anonim ***** válasza:

1 éves gyermeknek semmi keresnivalója képernyő előtt!

min 4-5 éves korig várni kellene..

2016. dec. 21. 11:37
 15/15 anonim ***** válasza:

1 évesen igen, már nézett Yotube-on videókat. Akkoriban a Gyerekdalokat. 1,5 -2 éves korára az összeset megtanulta kívülről.

Most 2 éves, reggel és esete néz tv-n Youtube-ot, most már inkább meséket Bogyó es Babóca, Bori, Barney.

2016. dec. 21. 14:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!