Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Akinek kb 2,5éves a gyereke,...

Akinek kb 2,5éves a gyereke, még nem szobatiszta, kb mennyit költ 1 hónapban? (Rezsi minden,2felnőtt+1gyerek)

Figyelt kérdés
Igazából azért kérdezem,mert nekem még nincs gyerekem, sógornőméknek van, de soha nincs pénzük semmire. Pedig mindketten dolgoznak. Plusz a gyes,meg a családi. Napközbe pedig a nagyi vigyázz a picire,ő eteti.
2010. ápr. 29. 14:21
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem a pelenkán múlik :)) Figyelj! Bármennyit el lehet költeni még két felnőttnek is, gyerek nélkül, ha minden baromságot megvesz az ember. Ha meg gyereke is van és bedől a hülye reklámfogásoknak, akkor határ a csillagos ég...
2010. ápr. 29. 14:33
 2/8 A kérdező kommentje:
Az oké, nálunk nincs gyerek, mégis elmegy a pénz. De náluk üres a hűtő, nem vesznek semmi luxus dolgot,mert szoktunk hozzájuk menni. Nincs se kábel,se net,se telefon. Tehát nekünk is elfogy a pénzünk, de a hűtő mindig tele, van net, 60csatornás kábel, 2előfizus teló, eljárunk csavarogni, és kevesebbet keresünk mint ők:S Jó,most hó végén már csóróság van:D
2010. ápr. 29. 14:36
 3/8 A kérdező kommentje:
Egyébként azért írtam a pelust,mert azt mondják,h hú arra mennyi pénz megy el, pedig abból se a márkást használják. Csak ki vagyok akadva, és mérgelődöm. Ráadásul kihasználják a nagyszülőket...:S
2010. ápr. 29. 14:39
 4/8 anonim ***** válasza:
Én pelenkából a legdrágábbat a Liberot vettem, mert csak az nem ütötte ki a lányom popsiját. Abból egy 84 db-os nagy csomag 4.700 ft volt tavaly, mikor még pelenkás volt a lányom. Számold ki, ha naponta csak 5 pelenkát használsz el, akkor mennyi a pelusköltséged. Plusz popsitörlőkendő (átlag 500 ft/csomag), meg krém, stb. De egy gyereknél nem csak ezekre kell költeni! Nagyjából minden évszakra új ruhák kellenek, ha kis szerencséd van, és tavasszal jól vásároltál, plusz a gyerek sem nő sokat, akkor az őszit megúszhatod, vagy legalábbis minimálisat kell költened. Ezen felül még kell annak a gyereknek 1-2 játék is, rácsoságy, majd kiságy, stb. Szóval hidd el, nem olcsó mulatság 1 kisgyerek. Ettől függetlenül a sógornődék pénztárcájába nem látok bele, én csak a saját tapasztalatomat írtam le.
2010. ápr. 29. 15:34
 5/8 anonim ***** válasza:
54%
Az enyém 20 hónapos, ő a 4. gyerekünk.. Azért kiságyat az ember 1x vesz és nem havonta :)) Szóval a kislányopm még pelusos. Nem a legdrágább pelenkát veszem, de jó minőségűt. Így naponta 3-4 pelussal megússzuk..Tehát max. havi 2 csomag megy el, ami úgy 7 ezer ft. Játékot inkább akkor veszek, amikor valami ünnep van. Fölöslegesnek tartom, hogy annyi játékunk legyen, mint a játékboltnak... emellett nem dőlök be a csapból folyó reklámoknak, nem veszek ún. "fejlestőjátékokat", mert óvónőként tudom, nem ezek fogják fejleszteni, okosabbá tenni a gyereket... Ruhát persze veszek, de sokat a neten, használt ruha boltban... Szerintem fölösleges sokezret kiadni olyan ruhákra, amit 1-2 hónapig fog hordani a gyerek... Nem tudom, mennyi a jövedelme sógornődéknek, nem is ez a lényeg...de mint írtam, iszonyú sok marhaságra lehet elkölteni... És persze, mindent a gyerekre, az ővele járó költségekre lehet fogni... Vannak olyan emberek, akiknek szó szerint kifolyik a kezéből a pénz...
2010. ápr. 29. 17:16
 6/8 A kérdező kommentje:
De játékokat se vesznek neki, ruhát néha, de sokat kap tőlünk. Egyébként az egész család ki van rajtuk akadva,h mindketten dolgoznak, semmilyen hitelt se fizetnek, se semmi, és mégis csórók:S
2010. ápr. 29. 21:42
 7/8 anonim ***** válasza:
54%
Ahogy írtam: kifolyik a pénz a kezükből... Nem tudnak ésszel bánni vele..
2010. ápr. 30. 07:56
 8/8 anonim ***** válasza:

2 éves a lányom pelenkás, egy napra 3 pelust használunk és ez már kb. 1 éve így van. A peluson, popsitörlőn is lehet spórolni. Pl: A DM-ben van bababónusz program, amikor megszületik a baba be kell lépni, kaptok csomó ajándékot illetve később is küldenek kuponokat, most kaptam 500forintos kupont libero pelushoz (4500 a nagy csomagos)illetve egy a végösszegből 10%kedvezményre jogosító kupont, ha ezeket összeadod a pelus 950ft-tal olcsóbb. liberoklubba is regisztrálni kell ott is kapsz minden hónapban 400-500 forintos kuponokat.

A babakelengye, kiságy, babakocsi stb. tényleg sokba kerül, de azt csak egyszer kell megvenni! A kicsik etetése nem nagy kiadás legalábbis nálunk. nem vettem soha üveges bébiételt inkább magam elkészítettem, a ruhákat meg lehet venni turiban is, jó minőségű sokszor címkés ruhákat lehet kapni. Ami plusz kiadás a foglalkozások: babaúszás, zenebölcsi, angol hasonlók, de ezek nem kötelezőek kb. 10ezer/hó/foglalkozás

Minden csak szervezés kérdése. Biztos, hogy nagy felelősség egy gyerek. és nyilván többlet kiadásokkal jár, de ha most kb. kijöttök a pénzetekből akkor nem lehet gond.

2010. máj. 2. 22:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!