Mikor adtál okostelefont először a gyereked kezébe? Nagyon kicsi korban lehet? Árthat neki?
3 éves volt a fiam, amikor letöltöttem neki egy-két legós játékot a telefonomra. Napi kb. egy órát játszhatott vele.
Most 5 éves, szintén kb. napi egy órát nézhet rajta mesét.
Tavaly vettem az okostelefonomat, a gyerekeim akkor 3 és 5 évesek voltak. Megtalálták rajta a Mahjongot, az tetszett nekik egy ideig, aztán ráuntak, én meg nem szívesen adom már a kezükbe, mert folyton elállították. Sajátjuk nincs, eszünkbe sem jutna.
Szoktak amúgy friv4schoollal játszani a nagy gépen, szóval nincsenek eltiltva, de a telómat jobb szeretem, ha békén hagyják.
Nálunk a telefon tabu. 2 és 3.5 éves gyerekeim csak akkor nyúlhatnak hozzá ha épp leverték az éjjeli szekrényről és vissza szeretnék rakni. Nem nézegetik, nem nyitogatják a tokot. Nem fogok egy 80.000ft-os (de lehet az 30.000 vagy 100.000) telefont egy kisgyerek kezébe adni. A telefont nem a gyereknek találták ki. A károsító hatásokról nem is kell beszélni szerintem.
Nem játszhatnak rajta, van nagyon sok játékuk ami a koruknak megfelelő.
Egyébként nem vagyok maradi, nem élünk az őskorban, használunk fb-ot, különböző alkalmazásokat, férjem játszani is szokott a telefonján, egyszerűen csak nem gondolom hogy a telefon a gyereknek való. Még akkor sem ha telenyomják a playáruházat 3 éveseknek való játékokkal.
Kb fél évente fordul elő, hogy valahol nagyon sokat kell várni valamelyikkel (orvosnál, étteremben) és már nem tudom lekötni akkor képeket nézegetünk a telefonon de ennyi.
2,5 éves
a telom sokszor van nála, mert beállítottam a billentyűzárat arra a vonalas pont öszekötősre, ha helytelen formát húz, rezeg a telo. tök jókat játszik vele mellettem reggelente ha nem kelek fel :) (már nagyon pici kora óta érdekes, de tudja, hogy nem dobáljuk. egy évesen is olyan óvatosan tette le, mint a hímestojást :) pedig egyszerűen csak annyit mondtam, arra nagyon vigyázni kell, lassan, óvatosan..
a gagyit, amit nem használunk, abban már az aksit is kiveszi, visszateszi, hátlapot rátesz, összerakósat játszik, mert ugye nem mindegy hogyan teszi az aksit vissza
amúgy én tanító játéklaptopot tervezek venni, ami szavakra, hangokra, számokra tanít, de nem ez számít főjátéknak, ebben a korban elsősorban a nagymozgásra szeretném ha gyúrna az idegrendszer fejlődése miatt ami megalapozza az egész gondolkodását is, és nem az ujjaira...rém feleslegesnek tartom azokat a játékokat amikkel csak nyomkodni tud.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!