Mit szóltok ehhez? Te mit tennél ezek után? Szabad ilyent tenniük? Megtehették volna? Szólnak a Gyámügynek? Mire készüljek?
Sziasztok!
Mit szóltok ehhez? Kérlek ne hurrogj le, inkább írd le, hogy Te mit tennél ezek után???
Ma kb. 17-kor rengeteg cucc volt nálam és a 8 éves Kislányomnál. A Spartól már nem messze van a posta, ahová két baromi nagy dobozt vittem, aminek már semmi fogása sem volt. Bevittem egy bőröndöt és egy nagyobb szatyrot a Sparba. Adtam a Kislányomnak egy 1000 ft-ost, hogy vegyen belőle, amit Ő akar magának (ne féljen, kamerák figyelik, stb.)! Erre oda jött mondogatni a biztonsági őr, hogy ugye nem akarjuk ott hagyni a cuccokat, amíg vásárolunk és hogy mik vannak benne, mert Neki ezt tudni kell! Mondtam, hogy ezzel a két dobozzal átszaladok a postára, az a kettő ott marad a bejáratnál lévő tartókán és a Kislányom bemegy a melegbe vásárolni. Egyébként játékok vannak bennük és megkérem nézzen a Kislányomra, amíg vissza nem érek.
Erre ahogy utólag elmesélte a Kislányom a biztőr meg akarta fogni a kezét és bekísérni hátra, hogy anyát ott várja meg, de közben szólt az üzlet vezetőnek, hogy hívja ki a rendőröket. Mire oda értem azt mondták, hogy nem megyek sehová, mert jönnek a rendőrök és vigyem be a Lányomat hátra, mert ott várjuk meg a zsarukat.
Erre kijöttek és azt mondták nézzük meg a csomagokat és elkobozzák az új játékokat és mi lett volna, ha ott akartam volna hagyni a Lányomat?! Megnézték a kamerát 8 percig voltam el és gyámüggyel fenyegettek meg, hogy ha egyedül nevelem a 3 gyermekemet, akkor elvetetik Őket (mert ugye ment közbe a kérdezz felelek, én meg gondoltam őszinte leszek).
Aztán bent, amikor fogdába elő akartak állítani, hogy 12 órát bent tartanak, a fogdaőr nem értette miért is vagyok ott és felvette az adataimat és vissza küldött egy kísérő járőrrel.
A Lányomat addig 6 szobába több ember is kihallgatta, de mondtam, hogy a 12 éves Lányom otthon vár (valószínű a szomszédba). Erre kiküldtek oda is rendőröket, megkérdezték a szomszédot és nem volt ott, erre bementek a 12 éves Lányomhoz a lakásomba és körül néztek minden helyiségbe. (Szabad ilyent tenniük?)
Képzeljétek el, hiába könyörögtem, hogy haza kell mennem, mert a 19 éves Fiam moziban van és nem tudni mikor ér haza...23-kor engedtek ki minket, éppen elértük az utolsó járatot és nem engedtek telefonálni sem.
Ezeket megtehették? Szólnak a Gyámügynek? Mire készüljek? Köszönöm
Ritka szerencsételn vagy. Több dolog is gáz a sztoriban.
1. Pakolom magam fel annyira, hogy ne bírjam el a cuccot. Akkor fordulok 2x, 3x.
2. Nem hagyom őrizetlenül a csomagot. Soha, sehol.
3. Úgy csomagolok, hogy legyen fogása.
4. Nem hagyom őrizetlenül a 8 éves gyerekem a sparban (sem). Mi falun lakunk, 7 éves, hazajöhet egyedül a suliból, 2 sarokra van, de addig is halálra izgulom magam.
5. Nem bízom a gyerekem idegenre (mèg ha bizt őr, akkor sem). Az elveszett gyerekek más, ne keverjük ide.
6. Ha már elvittek a rendőrségre, nincs az az isten, hogy a gyereket elviszik tőlem. Ha kell, magamhoz kötöm. Jogom van vele lenni, nem vagyok bűnöző.
7. Elvileg a 12 éves lányod nem hagyhatod egyedül, de én ebben semmi kivetnivalót nem látok, csak a törvémy szerint megütheted a bokád.
8. Szerintem a rendőrök sem cselekedtek jogszerűen, meg a bizt őr sem. Ezzel lehet kezdeni valamit, akár a médiához is lehet fordulni, gondolom kaptál valami papírt, hogy mi történt, azzal tudsz bizonyítani.
Máskor ügyesebben oldd meg a dolgaid, mert előbb-utóbb bajba kerülsz.
Már mindent leírtak előttem, ami a törvényt illeti (biztonsági őr nem tarthatott volna ott, stb.). Te ott hibáztál, hogy nagyon rosszul szervezted meg ezt a délutánt a millió csomaggal. Ha egyedül nevelsz három gyermeket, akkor biztos többször vagy kénytelen másra bízni őket, de igazság szerint olyan nincs (nem szabadna előfordulnia), hogy egy 8 éves gyerek egyedül vásárolgat a boltban, az pláne butaság, hogy azért nem eshet baja, mert kamerák figyelik, a biztonsági őrt megkérni, hogy vigyázzon rá, csak hab a tortán (nem az a dolga, ugyanolyan idegen, mint más, stb.).
Én egyébként simán elhiszem, hoyg ezt megcsinálták, mert a családban mással is előfordult hasonló pepitában. Amit abból és a te esetedből le lehet szűrni, hogy ha valakin látszik, hogy lehet vele "szívózni", akkor azt meg is teszik sajnos sokan.
Ha szólnak is a gyámügynek, szerintem ejnye-bejnye lesz a 8 évesed egyedül hagyásáért, ami jogos is. A többiért viszont te csinálhatsz balhét, nem is kicsit.
Hát ezek tök hülyék. 8 évesen az ember egyedül jár iskolába, közben akár boltba is bemehet, sőt még onnan haza is tud menni.
Nem tehetnek ilyet.
Aki írja, hogy egy gyerek nem vásárolhat egyedül, annak üzenném, hogy én
6 évesen egyedül jártam boltba, igaz közel volt. Iskolába is, helyi busszal, egyszer kísértek el. Sosem akartak gyámügyet hívni anyámékra, ugyanis ez volt a normális!
Ma meg már falunk is kocsival viszik iskolába a gyereket, nevetséges.
28N
Nagyrészt mindent leírtak. Ha jelentik is, a gyerekjólét kimegy, csinál egy környezettanulmányt, megkérdezik, mi történt, elmondják, hogy ilyet többet ne, és ennyi.
"Ràadàsul hazudtak, olyan nincs,hogy ők elvetetik a gyerekeket. Sőt ők nem is folyhatnak bele ilyen ügyekbe"
ez viszont nem igaz. A rendőr is megfoghatja a gyereket és beviheti a legközelebbi otthonba, ha olyan veszélyhelyzetet talál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!