Írnátok nekem beszédjavító mondókákat?
Szerintem sem kell ehhez spéci mondóka, bármi megfelel.
A lépa, letek, modolóból lesz a répa, retek, mogyoró, aztán megfigyelheted, hogy a gyerek az "L" helyett elkezd "R"-t mondani. Ne ijedj meg, normális, túlkorrigálásnak hívják. Így lesz a krumpliból krumpri. :)
(Csak azért írom, mert nagyon ráállsz a helyes beszéd tanítására. :))
Ha a gyereked rosszul mond egy szót, akár sima beszélgetés közben is, nyugodtan javíts ki, hallja a helyes kiejtést, de ne kelljen megismételnie. Elég, ha hallja helyesen.
Tanulhattok mondókákat, ha vevő rá, de logopédust játszani, direkt a hangképzésre tanítani szerintem sem érdemes otthon, mert mi van, ha rosszul csinálod: gátlást, dadogást, később nehezebben orvosolható rossz beidegződést okozhatsz. Ami viszont jó játékos gyakorlat (ha ezt sem erőlteted), az a fújás: gyertyát, szélforgót, szívószállal vizet, papírfecnit a levegőbe. Az is nagyon fejlesztő, ha mondókázás közben rajzoltok: pl. csiga-biga... vagy eltapsoljátok a szótagokat.
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__kisgye..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!