Keveset nőtt. Vigyem orvoshoz emiatt?
Nem kell. A növekedés nem egyenletes. Kamaszkorban vannak hirtelen megnyúlások. Amíg növekszik, addig nincs gond.
Illetve érdemes figyelembe venni a szülők magasságát is.
A férjemet 14-15 évesen elvitték orvoshoz, hogy alacsony (felnőttkori magassága 165-166 cm lett). Az orvos udvariasan mosolyogva közölte, hogy ránézésre az anyja 155 cm, az apja max 170, így kicsi az esélye, hogy 200 centis kosaras lesz. Semmi baja nincs, csak ilyen géneket örökölt. Nála a nagyszülők is alacsonyak voltak, így tényleg nem sok esélye volt magasra nőni.
Én is hasonlóan alacsony családból származom, a lányunk szerintem max. 155-160 cm lesz, pedig még csak két éves.
De ismétlem, nekem is és magasra növő osztálytársaknak is középiskolában voltak olyan nyarai, amikor 5-10 cm-t nőttünk szeptemberig, csak a nyári szünetben. TErmészetesen minél magasabb lett valaki, annál többet nőtt.
Nem nőtt alig... A gyerekek se havonta nőnek x centit,hanem hirtelen nyúlnak. Ha az átlagban van benne,akkor ne aggódj.
Én lányom 4éves. 3 éves korától 6-8centit nőtt max. Elég magas lány,most 106-110 körül van és előző héten lett 4éves. De én se vagyok pici,meg az én apai részem is hatalmas,apám majdnem 2méter,a 14éves öcsém is majdnem 190centi már.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!