A kislányom 2 éve nyáron sajnos elhizott (tényleg csak egy nyár alatt) azóta az étvágya is megnőtt, és nem tudom hogy lehet ne rávenni hogy ne akarjon annyit enni?
őt is zavarja ez az állapot,de azt mondja erre hogy a pocim mindig éhes.. természetesen próbálok helyette zöldséget és gyümiket adni.ezeket el is fogadja-de éhes marad..
Régen én is "elítéltem"azokat a szülőket akiknek el volt hízva a gyerekük-és tudom rólam is az gondolhatják biztos édeséggel tömöm-pedig nem! teljeen nem akarom megvonni,mert azt olvastam erről azzal sem teszek jót. ezért pl túrórudit szokott kapni.
Ja és még csak 5 éves..szóval nem a lefogyasztás a cél hanem hogy ne hízzon tovább
de ha valakinél mindennaposak lesznek (nem kis mennyiégeben) a fagyik édességek egyéb egészségtelen hízlaló ételek-akkor azért csak el kezd egy gyerek hízni.
Igyekszek kialakítani új étrendet többet megmozgatni-és ha ezek után nincs változás-akkor kivizsgáltatom
Csökkentsd a kaja mennyiségét és,laktatóbb ételeket kapjon. Zab,korpa stb aminek jobb a felszìvódàsa,mert lassabb egyenletesebb és nem hirtelen emeli meg a vércukràt,pontemiatt érzi hogy éhes kb 0.5-1 óràval evés utàn.
Gyümölcs is sok cukrot tartalmaz,azzal is csak csìnjàn. Csinàlj pl linzert vmi teljeskiőrlésű lisztből hozzà vagy rà vmi natúr krémet( nem vajkrémet,hanem gyümölcspürét,cukormentes lekvàrt,fekete csokit stb), az " édesség" de mégsem a hagyomànyos értelemben.
Próbàld meg sűrűbben etetni jóval kisebb adagokkal.
Ha semmi nem megy vidd el dietetikushoz,majd segìt egy megfelelő étrendet összerakni.
Visszakerestem egy kérdést, ott ezt írták a fruktózról: " A hátránya viszont, hogy nagyon jó építőanyaga a zsírraktárnak. A test csak a májban tárolja a fruktózt glikogén formájában és ha az megtelt, a többi megy a zsírraktárba. "
Ne adj neki gyümit nassinak ilyen mértékben, mert a benne lévő cukor miatt csak éhesebb lesz. :( :)
sziasztok!
Kivizsgáltattam a kislányomat és kiderült hogy pajzsmirigy alul működése van. és ez okozta a hízást..!
Ugye hogy igazam volt, mégis én lettem lepontozva.. 10-es voltam!
Minden jót a kislánynak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!