Melyikre íratnátok inkább be majd, melyik sportra?
Sportágat nem szeretnék ráerőltetni, felőlem ketreceharcos is lehet, de még pici saját döntést hozni.
Jelenleg 2.5 éves, 3 éves kortól fogadják sportoktatásokon. A mozgáskoordinációja nagyon jó, rettentő ügyesen mászik, jó az egyensúlyérzéke.
Nevelési elvben nálunk annyi van a sportot illetően, hogy sportoljon BÁRMIT, de a személyes preferenciákat figyelembe vesszük majd. Élsportot viszont nem engedünk akkor sem, ha tehetséges. (Több sportágban van élsportoló barátunk, mindenki lebeszélt róla, mondván szétnyírják a gyerek ízületeit, túlterhelik, maradjon hobbi szinten.)
A lányom képességei alapján két irány tűnik személyreszabottnak: talajtorna vagy balett. Van fél évünk eldönteni. Táncban annyira nem tűnik tehetségesnek, de oktatást sem kap. A bölcsődében egymást figyelik a tánc a körbe-körbe forgást jelenti most. Viszont érdekli és úgy tűnik, hogy jó énekhangot is örökölt, a zene pedig nagy kedvence, az ő kérésére szinte egész nap zenének kell szólnia itthon. Műfaj tekintetében nem igazán válogatós, Sinatra is jöhet, gyerekdalok is, 90-es évek dance slágerei is.
Sejtem, hogy sok múlik az edzőn is. Próbáljuk meg mindkettőt (túl sok edzés) vagy dobjunk fel pénzérmét? Vagy mi alapján válasszuk ki, hogy melyikre írassuk be?
Túlterhelni nem szeretném, tehát egyszerre egyfajta elfoglaltsága legyen csak, maradjon idő a szabad játékra is.
Ha valaki volt hasonló helyzetben, megköszönöm a tapasztalatokat.
Alkata is megfelelő ahhoz hogy tornázzon?
Az én lányom 2,5 éves korától járt tornázni. Ez heti 1 alkalom, a helyi rg csapat által szervezett ovis torna. Ez még nagyon nem talajtorna, inkább ügyesítő.
Szerintem ami még átgondolandó: sok helyen van olyan óvodásoknak tartott torna, ahol több "sportággal" megismerkednek, de általában a nagymozgások fejlesztését célozza, nem egy sportág specifikus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!