Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Volt élettársammal szétmentünk...

Volt élettársammal szétmentünk ő visszaköltözött a fiammal az eredeti lakhelyére Szegedre. Mit tehetek hogy minél előbb legyen hivatalos papírom a láthatásról?

Figyelt kérdés
Elsőnek az itteni gyámügyre mentem be ott azt mondták hogy nem ők az illetékesek, szegedi gyámügynél indítványozzak...Sajnos exem nem engedi hogy láthassam a 2 éves kisfiam. Ez után elindítottam gyermek elhelyezési pert kb 2hónapja melyben beleírtam, hogy nem szeretném hogyha a fiamat nálam helyeznék el, csak a láthatási jogot szeretném. Ezt a választ kaptam: ""Jelölje meg egyértelműen hogy kéri e a gyermek Önnél kerüljön elhelyezésre, vagyis a szülői jogokat ön szeretné gyakorolni, ami azt jelenti hogy az ön háztartásában fog nevelkedni(pont ezt nem kértem), vagy pedig csak a kapcsolattartás szabályozását kéri, ha csak kapcsolattartás szabályozását kért, úgy az a GYÁMhatósági határskörbe tartozó kérdés""(akik ugye mondták hogy nem az ő dolguk mennyek bíróságra gyermekelhelyezési pert indítani a láthatásért). Mit csináljak???

2016. aug. 8. 14:05
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Tudom régebbi kérdés,de hogy tiszta legyen:

Bìrósàgon kérsz ideiglenes intézkedést a gyermek kapcsolattartàsànak szabàlyozàsàhoz ( ezt nagyon hamar megállapìtjàk,csak nem te diktàlsz,hanem a sablon2 hetente hétvége lesz megàllapìtva) az új szabàlyozàs alapjàn viszont közös felügyeletet kaptok, mert a bìrósàg a te jogaidat sem fogja korlàtozni a gyermek elhelyezésével, hogy a gyakorlatban ez majd mit jelent...pfff passz.

3 év alatti gyereket nem vihetsz el az anyjàtól,hacsak anyuka nem egy jótét lélek,aki megbìzik benned és elengedi veled,holott egyáltalàn nem kell megtennie...de sajnos ennek pont az ellenkezőjét ìrtad.

2016. okt. 3. 01:38
 12/15 anonim ***** válasza:
Hát ez jó .Egy apuka aki nem akarja magánál tudni a gyereket sőt csak két hetente akar vele lenni.Én meg majd bele döglök hogy velem legyen a gyermekem vagy láthassam egy kicsit is mindennap.Hiába nem vagyunk egyformák....Egy apuka.
2016. okt. 24. 20:27
 13/15 anonim ***** válasza:
Utolsó:kicsit félre érted a kérdezőt.Azért,mert nem akarja elvenni a gyereket az anyjától(ami szinte esélytelen is,ha az Anyánál nincs semmi gond),még lehet jó Apuka.Ő látni szeretné,gondoskodni róla.Amúgy is,egy 2 éves gyereknek az Anyja mellett a helye.
2016. okt. 24. 21:49
 14/15 anonim ***** válasza:
"Az anyja mellett a helye".Ezt hol és melyik törvény irja elő? Még ha semmi gond nincs vele arra is van számtalan ok amiért ne legyen mellette.Egyébként valami gond mindig van.Lehet nem értettem a kérdezőt de nekem nagyon úgy érződött ahogy.
2016. okt. 25. 04:17
 15/15 anonim ***** válasza:
Nem törvény írja elő,hanem ez a természet rendje.OLYAN ok nincs mindig.Ez a prostitúció,az alkoholizmus,a drog függőség,letöltendő börtönbüntetés,valamilyen súlyos,a gyermeket veszélyeztető pszichés probléma,hajléktalanság lehet.Más esetekben nem jellemző,hogy elvennének egy 2 éves gyereket az Anyától.A szerény körülmény még nem ok erre.
2016. okt. 25. 08:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!