Volt élettársammal szétmentünk ő visszaköltözött a fiammal az eredeti lakhelyére Szegedre. Mit tehetek hogy minél előbb legyen hivatalos papírom a láthatásról?
Figyelt kérdés
Elsőnek az itteni gyámügyre mentem be ott azt mondták hogy nem ők az illetékesek, szegedi gyámügynél indítványozzak...Sajnos exem nem engedi hogy láthassam a 2 éves kisfiam. Ez után elindítottam gyermek elhelyezési pert kb 2hónapja melyben beleírtam, hogy nem szeretném hogyha a fiamat nálam helyeznék el, csak a láthatási jogot szeretném. Ezt a választ kaptam: ""Jelölje meg egyértelműen hogy kéri e a gyermek Önnél kerüljön elhelyezésre, vagyis a szülői jogokat ön szeretné gyakorolni, ami azt jelenti hogy az ön háztartásában fog nevelkedni(pont ezt nem kértem), vagy pedig csak a kapcsolattartás szabályozását kéri, ha csak kapcsolattartás szabályozását kért, úgy az a GYÁMhatósági határskörbe tartozó kérdés""(akik ugye mondták hogy nem az ő dolguk mennyek bíróságra gyermekelhelyezési pert indítani a láthatásért). Mit csináljak???2016. aug. 8. 14:05
11/15 anonim válasza:
Tudom régebbi kérdés,de hogy tiszta legyen:
Bìrósàgon kérsz ideiglenes intézkedést a gyermek kapcsolattartàsànak szabàlyozàsàhoz ( ezt nagyon hamar megállapìtjàk,csak nem te diktàlsz,hanem a sablon2 hetente hétvége lesz megàllapìtva) az új szabàlyozàs alapjàn viszont közös felügyeletet kaptok, mert a bìrósàg a te jogaidat sem fogja korlàtozni a gyermek elhelyezésével, hogy a gyakorlatban ez majd mit jelent...pfff passz.
3 év alatti gyereket nem vihetsz el az anyjàtól,hacsak anyuka nem egy jótét lélek,aki megbìzik benned és elengedi veled,holott egyáltalàn nem kell megtennie...de sajnos ennek pont az ellenkezőjét ìrtad.
12/15 anonim válasza:
Hát ez jó .Egy apuka aki nem akarja magánál tudni a gyereket sőt csak két hetente akar vele lenni.Én meg majd bele döglök hogy velem legyen a gyermekem vagy láthassam egy kicsit is mindennap.Hiába nem vagyunk egyformák....Egy apuka.
13/15 anonim válasza:
Utolsó:kicsit félre érted a kérdezőt.Azért,mert nem akarja elvenni a gyereket az anyjától(ami szinte esélytelen is,ha az Anyánál nincs semmi gond),még lehet jó Apuka.Ő látni szeretné,gondoskodni róla.Amúgy is,egy 2 éves gyereknek az Anyja mellett a helye.
14/15 anonim válasza:
"Az anyja mellett a helye".Ezt hol és melyik törvény irja elő? Még ha semmi gond nincs vele arra is van számtalan ok amiért ne legyen mellette.Egyébként valami gond mindig van.Lehet nem értettem a kérdezőt de nekem nagyon úgy érződött ahogy.
15/15 anonim válasza:
Nem törvény írja elő,hanem ez a természet rendje.OLYAN ok nincs mindig.Ez a prostitúció,az alkoholizmus,a drog függőség,letöltendő börtönbüntetés,valamilyen súlyos,a gyermeket veszélyeztető pszichés probléma,hajléktalanság lehet.Más esetekben nem jellemző,hogy elvennének egy 2 éves gyereket az Anyától.A szerény körülmény még nem ok erre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!