Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Óvodás korú gyerekednek egész...

Óvodás korú gyerekednek egész évben adod a D vitamint?

Figyelt kérdés
Az én lányom 2 és fél éves. Most nyáron nem adtam neki. Talán októbertől adom neki újra.
2016. júl. 31. 23:14
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
4 éves a fiam, nyáron nem kap, ősztől tavaszig igen.
2016. aug. 1. 13:48
 12/13 anonim ***** válasza:
A mi gyerekorvosunk azt mondta, hogy ősz végétől tavasz elejéig kell a D vitamint szedni. Nyáron nem adom a gyerekeknek én sem.
2016. aug. 1. 14:16
 13/13 anonim ***** válasza:

Nyugodtan adhatod neki egész évben rendszeresen, télen egy kicsit többet, nyáron kevesebbet.

Aki a D vitamin túladagolásának rémképével ijesztgeti az embereket, az az emberi test alapvető biokémiájával nincs tisztában, és bölcsebben tenné ha hallgatna!

A gyerekeknek napi 1 ezer NE D3 vitamin adagolását ajánlják.

Akik a túladagolással riogatnak, nincsenek tisztában azzal, hogyha a gyerek fürdőruhában egy óra hosszát játszik reggel a napsütésen, akkor ez alatt az egy óra hossza alatt 20-30 ezer NE D vitamin képződik a napsütés hatására a bőrében.

Akkor miről beszél, aki túladagolást emleget???

Ha a napi ezer, kétezer, vagy ötezer Nemzetközi Egység D vitamin bevitele veszélyes volna, akkor egy kéthetes balatoni vagy tengerparti nyaralásról egyből a kórházba vonulhatna mindenki.

De nem is hallottam még soha D vitamin esetében hipervitaminózisról.

És az adagolásnál is egy valódi biokémiai ismeretekkel rendelkező orvos azt mondja, hogy a gyereknek adj naponta 1000 NE D vitamint. De adhatod hetente is. Ekkor 7000 egységet adj be, és majd elraktározodik. De úgy is csinálhatod, hogy havonta egyszer adod be a D vitamint. Ekkor 30.000 NE-t adj egyszerre.

2016. aug. 3. 14:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!