Normális ez a súlyfejlődés a fiamnál? 1 évesen 8,9 kg volt, most 14 hós, megmértem, és csak 8,6 kg.
Figyelt kérdés
Lehetséges, hogy lemozogta, mert már jár? Az utóbbi napokban nem evett valami jól, talán jön a foga.
Aggódnom kellene a fogyás miatt?
2010. ápr. 16. 20:53
1/7 anonim válasza:
vidd el tanácsadásra, mert így látatlanba nem lehet mit mondani. A nagykönyv szerint egy éves korára a születési súlyát kellene megháromszoroznia. Attól, hogy jön a foga, meg mozog, szerintem nem kellene fogynia.
2/7 anonim válasza:
Szerintem meg nem kell aggódj.Az én kisfiam is stagnált 1 éves korától 17 hónapos koráig,ez idő alatt 9-10 kg között mozgott.Aztán jött 18 hónaposan egy fejlődési ugrás,szó szerint zabált,és hirtelen 12 kg lett.Most 2 éves lesz hétfőn.13 kg.
3/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Úgy olvastam, hogy 1 éves korban átlag 9-10 kg között vannak a babák, úgyhogy ez a része rendben, csak furcsállom, hogy fogyott.
2010. ápr. 16. 21:30
4/7 anonim válasza:
A lányom 16 hónapos és 10kg csak pedig ő meg rengeteget eszik és még is csak ennyi kiló,ő is mikort elindult, fogyott először,én is paráztam de a doktotnőm azt monta ez normális,majd ő is szép lassan elkezd hízni ne aggódj,az a lényeg sok folyadékot igyon akkort nincs baj,ők még lemozogják magukat,hisz kis örökmozgók még!
5/7 anonim válasza:
Ne idegeskedj! De ha nagyon idegesít, kérdezd meg a gyerekorvost.
Előzőnek: 10kg? ez szerinted kevés? teljesen átlagos.
6/7 anonim válasza:
Attól, hogy már jár a baba nem fog fogyni, ez a legnagyobb hülyeség a világon. Amíg nem tudott járni, addig meg sem mozdult? Ez alkati kérdés illetve táplálkozásé. Ha a baba egészséges, kiegyensúlyozott, változatosan eszik akkor bármennyi is a súly (kevés vagy sok) semmi gond nincs vele. A fogzás miatt lehet étvágytalan, de ez pár nap alatt elmúlik. Ha azt tapasztalod hogy nem eszik, nem fejlődik akkor fordulj gyermekorvoshoz, mert gond lehet, de egyébként ne aggódj! A felnőttek sem egyforma súlyúak a gyerekek sem kell annak lenniük:)
7/7 anonim válasza:
hogy megnyugodj vidd el őt tanácsadásra, és mond el hogy fogyott - én legalábbis ezt tenném a helyedben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!