Iskolakezdési támogatást ellenőrzik?
Figyelt kérdés
6,5 éves a fiam, de még nem megy jövőre suliba. Gondolkodom, hogy igénylem neki az iskolakezdési támogatást. Iskolalátogatásit nem kérnek. Igazából soha semmit nem kértem még eddig, az oviban is fizetjük a kaját, pedig ott mondták is nekünk, hogy nyugodtan igényeljük, de nem tettük. Ezen most viszont gondolkodom. Tavaly a lányomra nem kértek semmit utólag sem. Lehet ebből bajunk, hogy nem jár még suliba? (Hivatalosan csak akkor lehet, ha a gyerek iskolás.)2016. júl. 7. 21:23
11/14 anonim válasza:
Munkáltató adhatja, meghatározott mértékig kedvezményes az adózása. A kedvezményes adózás feltétele, hogy a szülő nyilatkozzon, van jogosító gyermeke.
12/14 anonim válasza:
A cafeteria részét képezi az iskola kezdési támogatás. A mi cégünknél ez úgy működik, hogy van egy éves keret cafeteriára és a munkavállaló dönti el, hogy ebből mennyit kér Erzsébet utalvány formájában, mennyit patika kártyára, iskolakezdési támogatásra stb... Mi mindig kérünk iskolai igazolást, csak így adjuk ki a pénzt. Ha nem tudod iskolai dolgokra felhasználni az összeget (mert ugye nem iskolás a gyermeked) akkor gondolom változtathatsz és kérheted azt az összeget más formában.
13/14 anonim válasza:
Önkormányzatok szoktak iskolakezdési segélyt osztani akik rászorulnak ezt erzsébet utalványban adják én igy halotam
14/14 A kérdező kommentje:
Igen, cafeteria, a munkaadóm adja. Gyakorlatilag az egyetlen cafeteria, amit kapunk, ez viszont elég jó összeggel.
Nyilatkozatot, lakcímkártyát kérnek. Tavaly igényeltem a lányomra, de ő akkor valóban iskolás is volt, lehet ellenőrizni.
Utalványt adnak, ruhára, tanszerre lehet használni. Ruha bármikor kell, szóval nem gond elkölteni.
2016. júl. 10. 00:07
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!