Miért akarsz hatalmi drámákat és energiavámpír módszereket alkalmazni? A megfélemlítés egy idejét múlt rossz beidegződés. Sokkal inkább a szeretet, az elfogadás és a pozitív megerősítés a célravezető. Ha azt hiszed, hogy a gyereked csak azért fog helyesen viselkedni, mert fél a szankcióktól, akkor egy életre tönkreteszed őt lelkileg. Ráadásul azt kommunikálod akaratlanul, hogy nem bízol meg bennem és nem bízol magadban, mert nem nézed ki egyikőtökből sem, hogy te jó hatással vagy rá ő pedig tud félelem nélkül is jól viselekdni.
2016. júl. 2. 10:20
2/15 anonim válasza:
bízol meg bennem=benne
Bocs elìrtam
2016. júl. 2. 10:21
3/15 anonim válasza:
Én nem igazán alkalmaznám ezt a módszert. Inkább ha valami szándékos rosszaságot csinal, amiről tudja hogy nem szabad és mégis megteszi (pl verekszik) akkor leültetném egy gondolkozó sarokba. Persze itt úgysem az történik hogy gondolkozni fog azon amit teett, de legalább tudja hogy következménye van annak ha a szabályokat megszegi. De pl azért mert véletlen kiöntötte a kakaót azért nem küldeném büntibe. Szerintem 2 éves kora után már lehet ezt alkalmazni. Előtte pedig meg kell tanitani vele az alapvető szabályokat.
2016. júl. 2. 10:22
4/15 anonim válasza:
4 éves a lányom, a főzéshez használt időzítőt húzom fel neki 5 percre. Ha lejár, odamegyek hozzá és átbeszéljük a dolgot, ha szeretné. Szándékosan bántja a testvérét, mást is próbáltunk de nem vált be. És nem, nem fogom hagyni hogy lábassal üsse a fejét vagy ráugorjon, mert neki olyanja van. Tudja hogy nem szabad, ezerszer megbeszéltük, próbálkoztunk más módszerrel is, nem vált be.
Korábban nem próbáltuk, nem tudom kisebb gyereknél működik-e.
2016. júl. 2. 10:43
5/15 anonim válasza:
szerintem gyerekfüggő. én láttam már másfél évest is,aki simán beállt oda ha mondták neki,de az én két éves lányomnak pl. mondhatnám bagózna rám :D
2016. júl. 2. 10:44
6/15 anonim válasza:
1: tudja hogy bízok benne, de visszaél vele. Igen, ennyi idősen már felfogja. És ha másról lenne szó, talán próbálkoznék még mással. De a kicsi testi-lelki épsége pont olyan fontos, mint a nagyé.
De szívesen várok KONKRÉT példát mondjuk erre: odateszi a lábát a kicsi mellé, amit azt hiszi hogy elfordulok megrúgja. Hányszor hagyjam, hogy érezze bízok benne? Úgy teszek, mintha mennék ki a konyhába vízért. Elmondom neki hogy kimegyek, de ő okos már, tudom hogy nem bántja a kicsit. Felemeli a legközelebb lévő játékot és üti vele a kicsit amikor azt hiszi, nem látom. Beszélgettük, olvastunk tesós könyvet, van saját ideje kettesben velem is és a férjemmel is.
2016. júl. 2. 10:48
7/15 anonim válasza:
Utolsó! Nálunk éppen fordítva van. A kicsi bántja a nagyot. A kisebb 2 éves, a nagy 4. A nagyobb soha nem adná neki vissza, csak sír amikor a kicsi a haját húzza, megüti vagy megmarja. Hiába, sajnálom a nagyobbat, de a kicsivel sem fogom azt éreztetni, hogy "ki van rekesztve"! Próbálom a tudtára adni, hogy mennyire rossz, amit csinál, de nem küldeném soha sarokba! Nagyon rossz módszer! Ha felnőnek a gyerek megérti, hogy volt olyan, hogy a testvérével bántották egymást, mert a későbbiekben biztos, hogy kölcsönösen fogják, de azt nem biztos, hogy meg fogja érteni, hogy te felnőttként miért a sarokba küldted. 4 évessel már meg lehet értetni, hogy ne csinálja! Legalábbis nálunk más témákban, az enyém már megérti, hogy nem tehet meg ezt-azt testi és lelki fenyítés nélkül is!!!
2016. júl. 2. 12:05
8/15 anonim válasza:
Arról nem is beszélve, hogy írjátok, hogy "persze nem azon gondolkozik". Ezen a ponton a módszeretek értelmét veszti. Vagy nem az a lényeg, hogy megértse, hogy MIÉRT nem jó amit csinált? Csak azért ne csinálja, mert sarokba kell állnia? Vagy érezze azt, ha rosszat csinált, hogy neki félre kell vonulnia? Miért jó ez? Vagy a gyerek lelke nem is fontos, csak ne rosszalkodjon?
2016. júl. 2. 12:09
9/15 anonim válasza:
Az okos könyvek szerint 3 éves kortól és annyi percre kell kiállítani az események folyásából, ahány éves.
2016. júl. 2. 12:41
10/15 anonim válasza:
Én egyszer próbáltam a 3 évesemnél a sarokba állítást. Ő onnan nézte ahogy a húga játszik, különösebben nem hatotta meg hogy sarokban kell állnia, így el is lett viccelődve. Nálunk a szobájába küldés a büntetés, vagy ha az udvaron csinál valami nagyon rosszat akkor be kell mennie. (pl tegnap hátba vágta a húgát a homokozó lapáttal, szándékosan, nagy erővel)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!