Szerintetek jó ötlet 5,5 évesnek?
Lányom szeptembertől nagycsoportos, októberben tölti a 6-ot.
Az oviban mindig megüti valaki, vagy éppen neki lökik a kapunak, kerítésnek, ráadásul még szemüveges is. Nem védi meg magát egyáltalán pedig nem kicsi 122 cm 20 kg.
Nyáron lesz egy 5 napos karate tábor és gondoltam beíratom, hátha tanulna valamit. Az óvonő csak annyit mondott a fent említett problémára, hogy védje meg magát..
Jót tenne neki a karate tábor? Ő szeretne menni csak nem tudom mitévő legyek. Mindig nem állhatok mögötte megvédeni...
hát egy 5 napos karate tábortól nem fog tudni verekedni! sőt, ha jár majd az oviba, attól sem. fegyelmet tanulnak többnyire, soká lesz az, hogy verekedni, na de mialatt beáll szuper karateállásba, addigra már megint a fejecskéje a kerítésben lesz (férjem karatés, simán leüti a gyereke :D)
de ha van kedve akkor menjen! ekkora gyereknek egyébként is kell a sport, ha ehhez van kedve akkor szuper, csinálja! :)
A karate önbizalom növelésre jó, DE szigorúan tilos a mindennapokban használni az ott megtanultakat gyerekeknek főleg!
Van az a mondás: erőszak erőszakot szül ....
szóval én nem biztatnám arra, hogy erőszakkal, vagy verekedéssel védje meg magát...viszont harcosokat képeznek (ha megfelelő helyre jár) és ugye egy harcos határozott és bátor is.
A fiam 9 éves, 5 éve jár...szóval ovis volt még...de nem vettem észre, hogy jobban kiállna magáért :)
viszont jó lett az állóképessége :)
én támogatnám a karatét
Szerintem ez nem normális, hogy mindig megütik, vagy meglökik. Nekem kiscsoportos a fiam, néha van lökdösés, vagy kisebb ütés, de kb kéthetente egy, és nem is jellemző az ovira, pedig nem elit helyre járunk. Én nem hagynám annyiba. Meg mi az, hogy védje meg magát? Nem minden gyerek annyira karakán, vannak félénkebbek is. Én elővenném az óvónőket, és mindig pontosan elmondatnám, miért van ez, mi a szituáció.
Ettől függetlenül lehet próbálkozni küzdősporttal, hogy nagyobb legyen az önbizalma, ha ő is akarja. Mehet egyébként box-ra is, kollégám kislánya jár, ő is 5 éves, csak úgy püföli a zsákot otthon! :-) Viszont személyiség függő is ez a dolog.
Az én fiam is jár, 5 évesen kezdte iskolások között. Ő azért szereti, mert egyébként is nagy harcosnak tartja magát. A lányod viszont biztos jól érezné magát a táborban? A helyedben inkább egy karate különórára mennék el vele, hogy megnézze, tényleg szeretné-e. (Gyanítom, olcsóbb is lenne így kipróbálni.) Ha igen, persze mindenképp hasznos a karate, mert jól megmozgat és fejlesztő is önfegyelem, figyelem terén és persze, hogy merre van keze-lába.
Aztán azt én sem tartom megengedhetőnek, hogy az óvónénik mindenféle következmény nélkül ráhagyják a gyerekekre, hogy folyamatosan szekáljanak valakit.
a karate jó ötlet. a tábor is, később az edzés is. de nem ez fogja megoani a problémát, hanem az, hogy beszéálsz az óvónővel, hogyha konfliktus van a gyerekek között, ugyan emelje már meg a hátsóját, és menjen oda rendet tenni!
elképzelni nem tudom... nálunk is vannak problémás gyerekek, 1x elnézi az óvónő, és "védje meg magát". 2x is elnézi és "védje meg magát". 3. esetben megy a gyerek büntibe, 4. esetben pedig már beszél a szülőkkel.
És szerinted az mivel lesz jobb, ha ezentúl nem ,,véres lesz, ha nem verekedés " ?
Elarulom! Semmivel! Az én fiamát is folyton bantottak;, arra biztatta, hogy SOSE KEZDJE A VEREKEDEST, de ha bántják akkor adja vissza. Ezzel csak annyit értem ek, hogy most már ő veri az egész ovit és nem sokan szeretnék vele játszani, pedig előtte ő volt a csopi vezére. .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!