Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Kisfiam füle mögött és a...

Kisfiam füle mögött és a nyakán mik lehetnek ezek a csomók?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Kisfiam most 14 hónapos, de születése óta bal oldalt, a füle mögött a csonton van egy duncs. A védőnő akkor azt mondta, hogy a koponyája ilyen. Kicsit később vettem észre, hogy ugyanúgy bal oldalt a nyakán is van ilyen csomó, csak az kisebb, kb. borsó szem nagyságú. Most költözés miatt új háziorvosunk lett. Mondtam neki ezeket a csomókat, és ő azt mondta, hogy a nyirokcsomók vannak így megdagadva, lehet betegségtől, fogzástól, de hogy ő még olyan kicsi, hogy egyikből megy a másikba. Mondta ezt úgy, hogy egyébként nem tapogatta meg. Nekem ő egy éves koráig nem volt beteg, mégis ott voltak/vannak a csomók változatlanul. Tényleg a nyirokcsomók lehetnek? Olvastam, hogy zsírgombóc is lehet...figyelni kell, hogy nőnek-e vagy sem. Járt/jár valaki hasonló cipőben? Előre is köszönöm a válaszokat!

2016. máj. 26. 13:30
 1/2 anonim ***** válasza:
Szia, az én kislányomnak is volt ilyen csomó, de csak a füle mögött. Nagyon megijedtem, elvittem orvoshoz és ugyanezt mondta az orvos, hogy a nyirokcsomó meg van duzzadva, nem kell vele foglalkozni. Tudom, zavaró, hogy ott van, hiszen valamit csak jelez. Esetleg mutasd meg másik orvosnak is, vagy valami szakrendelőben pillantson rá egy sebész.
2016. máj. 26. 13:39
 2/2 anonim ***** válasza:
Kisfiamnak is van ilyen csomo a nyakan. Jelenleg 6 eves a kisfiam es mar 5 eve ott van ez a csomo! Nem nott semmit. A mienk sokkal nagyobb mint egy borsoszem. Mi mar 4 orvosnal is voltunk ezzel a csomoval. Kettonel amikor felfedeztuk (Angliaban), egy masik orvosnal otthon magyarorszagon amikor 3 eves volt. Aztan tavaly megint rakerdeztem itt Angliaba mikor mentunk a hazidokihoz. Nekunk a betegseget mondta mind a negy doki. Valami olyan virus kerulhetett a szervezetebe amitol beduzzadt, bekemenyedett es azota ott van. 5 eve miota eszrevettuk semmi gondot nem okozott. Nem nott de nem is huzodott vissza semmit. Hogy eltunik-e valaha az jo kerdes.
2016. máj. 26. 13:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!