Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Első gyurmázáshoz, vágás,...

Első gyurmázáshoz, vágás, ragasztáshoz milyen egyszerű jatek van, hogy legyen sikerélménye, öröme?

Figyelt kérdés

Kicsit bosszant, hogy rengeteg foglalkoztato füzet óvodás kortol van. Gyermekem 2 éves lesz és pl a gyurmázás abbol áll hogy én gyurmázok.néha ugyan sodorgat egyet egyet, a végeredmény pl csiga, giliszta, nem is érdekli, megy autozni. Gondoltam valami egyszerubb gyurmakinyomos játekra, de nem szeretnék mindenre pl 5000 ft-okat szánni.

A rajzolasban sincs sikerelmenye, pedig van mágneses táblája is, szintén en rajzolok napocskákat...fogjam a kezét és vezessem? Vagy hogyan kell ezekben a finommotorikai tevékenységekben (akár gyöngyfűzes)motiválni?

Most vettem ollot ragasztot, kivágos dinos képesfüzetet, tuti, hogy én fogok képeket összeállitani, es örülhetek ha megáll nézni...

Adok majd gyerekollot a kezébe, de ugye az is félő hogy csak kudarcélményt hoz :(

Más gyereke meg ilyen korban naponta pl gyurmázik...

Es szerintem nem arrol van szo hogy az en gyerekem érdeklodese más irányu, hanem en nem tudom hogyan kell bevezetni ezeket a játékokat

2016. ápr. 29. 14:37
 1/6 anonim ***** válasza:
Szerintem 2 éves gyereknek még korai az olló. Nem kell erőltetni ezt a dolgot. Legyen elől papír, vastag ceruza, zsírkréta, ha kedve van, tudjon rajzolni. A gyurmázás is ilyen ebben a korban, amit írtál, csináltok néhány csigát, aztán megunja. A kezét semmiképpen se vezesd! Nem attól fog tudni napocskát rajzolni, hogy Te fogod, sőt, még el is mehet a kedve az egyedül rajzolástól. Ha van kedve, üljetek le, rajzolj neki egyszerű formákat, és Neki is legyen lehetősége firkálni, lehetőleg a papírra. Aszfaltkréta is nagyon jó ebben a korban. Nálunk még nagy sláger a gyurmaétel, palacsintát, gombócot könnyen lehet gyúrni, vagy nokedlit csipegetni. Idővel egyre erősebbek lesznek a kézizmai, és egyre fejlettebb a finommotorikája, magától egyre több időre leköti majd ez a fajta tevékenység.
2016. ápr. 29. 14:44
 2/6 anonim ***** válasza:

Hát akkor megnyugtatlak. Fiam múlt héten volt 3 éves, még mindig nem gyurmázik. Pontosabban neki az a gyurmázás, hogy az autói felnijeibe nyomkodja Úgyhogy jó magasan van a gyurmakészlet a szekrény tetején.

Én nem "fejlesztek" ilyen görcsösen. Van sok féle játéka, azzal játszik, amivel szeretne. Mágneses rajztáblát is kb 2 hetente veszi elő, az autókkal játszik egész nap.

Ami fejleszti a finommotorikai tevékenysége a kirakó, meg a Duplo. Kirakója van egy Verdás, 24 db-os már 2,5 évesen ki tudta rakni.

Meg egy rakás dupló, alaplappal, így tud építeni garázst, meg leszállópályát a járműveknek. Építésben is elég profi.

De ollót és ragasztót még eszembe nem jutott a kezébe adni. Még egy ideig nem is fogok.

2016. ápr. 29. 14:44
 3/6 anonim ***** válasza:

Szerintem hagyd az egeszet.meg csak 2 eves,az a legjobb ha egyenlore megtanul magatol jatszani,meg teljesen folosleges az ilyen iranyu "direkt"fejlesztes.

Ja es minden gyerek mas!nagyobbik fiam 4 eves kora utan kezdett igazan lelkesen rajzolni,addig havonta egyszer firkantott valamit.2evesen o is csak autozott,es konkretan csak autozott meg epitokockazott!!

Kisebbik fiam viszont 2,5 evesen mar szepen rajzolt!nem csinaltam semmit csak felkinaltam a lehetoseget...

Hagyd ot,setaljatok sokat,nezzetek a madarakat,bogarakat,rajzoljatok bottal a homokba,bent is szerintem amit szeretne azt jatszon,ha megkerdezed es semmi kedve gyurmazni rajzolni akkor ne eroltesd!elobb utobb magatol kezdi majd el!!!

3 gyerekes ovodapedagogus

2016. ápr. 29. 14:46
 4/6 anonim ***** válasza:

azért vannak ezek 3 éves kortól, mert akkora képes rá. most nem. azzal, hogy te márpedig gyurmázol, te márpedig rajzolsz napocskát, a kedvét is elveszed.

fejezd ezt be! :) tedd le elé és kész. te csak azért legyél ott, nehogy lenyelje, valamibe beszúrja, stb :D

2 éves gyerek éppen firkálni képes, ha megfogja a ceruzát és kicsit összevissza húzkodja az pont jó. ha megfogja a gyurmát és felfedezi, hogy puha, gyömöszölhető, azzal már fejlődött.

ollót ne adj egy 2 évesnek a kezébe és ne akard, hogy bármit is kivágjon vele, azt majd 4 éves kor körül!

gondozónő vagyok, amit az én gyerekeim szeretnek: kifestőt összefirkálni egy színnel, telibe :D

ujjfesték, én készítek valamit, pl. egy téli képet, ők belenyomják az ujjacskájukat és összepöttyözik. ugyan véletlen, de olyan mint ha havazna. vagy nagyon tetszik nekik ha a kezüket befestékezem és rányomom a papírra.

velük ennyi. enyémmel bátrabb vagyok, mert nem féltem a ruháját, neki odaadom a festéket és kiöntheti, összekenheti, bármit tehet. na ettől fejlődik :)

gyurmát munkahelyem nem igen szoktunk adni, 2 évesek nem igen szeretnek gyurmázni.

enyém itthon gyurmázott 2 évesen, de semmi olyat nem csinált mint amit te szeretnél.

ami maradandó alkotás maradt:

egy hatalmas kartonra ráfektettem és körberajzoltam. aztán közösen berajzoltuk a testrészeket, stb :D eltettem, mindig megnevettet :D

2016. ápr. 29. 14:48
 5/6 anonim ***** válasza:

A fiam most 3 éves. Ő már egy jó ideje /kb. fél éve/ aktívan gyurmázik, de a gilisztákon, pizzákon, mindenféle formájú sütiken kívül nem nagyon tud még igazán ügyesen gyúrni. De nem is az a lényeg. Megvan a lehetősége, imádja, de sosem erőltettem. En egy ideig a rajzolàssal kapcsolatban tépelődtem, hogy ha Őt nem érdekli, hogyan tudnám motiválni. Aztán félretettem a kérdést. És kb. 1 hete hirtelen elémállt, hogy vegyem már le Neki a polcról a festős-rajzolós készletet. Na azóta minden nap fest!

Szval ne erőltesd! És még valami: a gyerekek nem egyformán fejlődnek, mint, ahogy nincs két egyforma ízléssel megàldott gyermek: az egyik az autókat preferálja, a másik rajzol, a harmadik gyurmázik, a negyedik épít, az ötödik motorozik. És persze mindegyik gyermek mindegyik tevèkenységet csinálja, kipróbálja, és az ő egyéni ízlésén, mentalitásán múlik, hogy miben leli kedvét. Az én fiam pl. szinte sosem labdázik, autókat ritkàn tologat, de folyton mozgásban van, motorozik, futóbicajozik, mászik, ha nagy ritkàn megáll, gyurmázik, legózik, fest. Szval lehet, hogy a te gyerkőcödnek nem a rajzolás lesz a kedvence.

De még csak 2 éves. Lehet, hogy maholnap rákap a gyurmàra! Nyugi! Lazíts!

2016. ápr. 29. 15:11
 6/6 anonim ***** válasza:

Amikor a fiam 2 éves volt ugyan ez volt nálunk is. A gyurmát tépkedte, leszórta a földre, egy idő után nem hagytam és így már nem is volt kedve gyurmázni, ha csináltam formákat akkor egy ideig nézegette aztán tovább állt. Rajz ugyan ez, mindig nekünk kellett rajzolni traktort, pótkocsit és kamiont, mást nem is lehetett, egyedül nem akart rajzolni csak ritkán. Ollót én is vettem neki 2 évesen (műanyag gyerek ollót) de nem bírt vele, szeretett volna vágni de nem tudtam neki megtanítani.

Most 3 éves, egyedül rajzol mindent amihez kedve van, gyurmából csigabigát csinál, traktor és pótkocsi féleséget, rá köveket-fát.

Ne erőltesd ezeket ha neki nincs kedve, ülj le vele időnként, mutasd meg hogy hogy lehet virágot rajzolni, fát, esőt, felhőt, napocskát, gyúrjatok kukacot és csigát, autót, köveket, hóembert, hidd el, egy idő után ő fogja igényelni hogy csináljátok és idővel egyedül is csinálni fogja.

2016. ápr. 29. 15:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!