Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 5 éves kislányoknak beöntést...

5 éves kislányoknak beöntést kellett adni kórházban, székrekedés miatt.4 napja volt azóta egy szót nem szólt, oviban sem. Mit csináljak? Romokban vagyunk azóta

Figyelt kérdés
2016. ápr. 7. 14:12
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Nekem öt évesen egy csúnya baleset miatt varrták a hüvelyemet, végbelemet. Utána én is szótlanabb voltam egy darabig. Próbáltak segíteni a szüleim, de nem beszéltünk a balesetről, műtétről, a gyógyulásról, mert azt gondolták, hogy nem szeretnék beszélni róla. De én szerettem volna, ha elmondhatom, hogy mit éreztem, elmagyarázzák, hogy végülis mi történt, de nem mertem kezdeményezni, mert nagyon szégyelltem az egészet. Felnőtt fejjel beszéltem velük róla először az első terhesség alatt, mert pár kérdés felmerült a szülés miatt. Nekem kellett volna, ha akkor valaki elmondja, hogy mi, miért történt, nem kell szégyellnem, ha baleset van pisivel, kakival utána stb. De az én családom inkább a hallgatást választotta. De lehet, hogy a te lányod pont nem akar róla beszélni. Én ilyen helyzetben pszichológustól kérnék segítséget. Bennem nagyon mély sebet hagyott az egész. De te ne legyél romjaidban. Nekem az a kép maradt meg legjobban, amikor anyukám sír, hogy miért történik ez velünk. Inkább legyél erős, próbáld természetességgel kezelni az egészet. Az is lehet, hogy fél tőle, hogy újra szükség lesz rá (én sokáig féltem tőle, hogy vissza kell mennem újra vizsgálatra, mert egyszer menni kellett kontrollra), lehet, hogy fájdalma van. Próbálj puhatolózni nála, hogy érezze bármit elmondhat.
2016. ápr. 7. 17:34
 12/19 anonim ***** válasza:
91%

Te mit mondtál neki, miért volt erre szükség? Hogyan beszéltétek ezt meg otthon?

Az sem mindegy, hogy inkább a fizikai (fájdalom), vagy a lelki része (idegen emberek, kellemetlen szituáció) viselte meg.

Lehet tévedek, de azt hiszem ez otthon rosszul lett kommunikálva a gyerek felé. A problémákat pedig nem a szőnyeg alá kell söpörni (tabletet vesztek), hanem megoldani, igenis meg kell ezt beszélni, és éreztetni, hogy semmi szörnyűség nem történt, bizony előfordul ilyesmi, anyának, apának is volt és hát nyilván ti vagytok a szülők, nektek kell jobban odafigyelni a gyerek egészséges étkezésére, hogy ilyesmi a jövőben lehetőleg ne forduljon elő.

2016. ápr. 7. 19:53
 13/19 A kérdező kommentje:

Beleestem abba a hibaba, nem kapott edesseget kisebb korában, és megorul erte. Töménytelen mennyiséget megenne ha nem figyelünk rá. A nagyszülők vigyáztak rá, tudta hol a csoki és jól bekajalt belőle.

Próbáltuk megbeszélni vele de hisztizett sírt, az sem segített hogy az unokatesoja is kapott már.

Most furdeskor este beszélgettunk kicsit, kapott tabletet és fecsegett közben ahogy próbálgatta. A fájdalomtól félt annyit mondott. Megigert

2016. ápr. 7. 20:09
 14/19 A kérdező kommentje:
Megígértuk nem lesz többet ilyen, de a csokit most is kérte. :/
2016. ápr. 7. 20:10
 15/19 anonim ***** válasza:
58%

Hát nem tudom... nem rossz szándékból mondom, de egy kicsit túlaggódjátok ezt a dolgot. Nekem is volt, kb nekem is ennyi idős koromban. Azt tudom, hogy megtörtént, de igazán már nem is emlékszem rá, szerintem anya sem csinált különösebb ügyet belőle (aqua park, tablet... nem is voltak még akkor). Csokit meg szerintem pláne nem kaptam. Biztos rossz érzés volt, de kihevertem.

Nem biztos, hogy tovább kéne nyomatékosítanod benne, hogy ez ennyire rossz dolog volt, és most emiatt mindenféle extra dolgokra jogosult. Próbálnék vele úgy viselkedni, mint eddig, max picit figyelmesebben. De ez egy tanács, végülis te ismered őt jobban.

2016. ápr. 8. 11:26
 16/19 anonim ***** válasza:
32%

Miért ígérgetsz felelőtlenül? Sajnos nem kizárt, hogy ismét szükség lesz rá - ha székrekedéses - ne legyen igazam!

Amúgy nem kapna tabletet - minek? -, megpróbálnék vele beszélgetni, programokat szerveznék, játszótér, barátnőzés. Hidd el, minél inkább rágörcsöltök a férjeddel, annál rosszabb lesz neki, mert érzi, hogy valami nem tiszta.

2016. ápr. 8. 14:38
 17/19 anonim ***** válasza:
Nagyon sajnalom szegenyt :(. Nem bantaskent, DE az etkezesere jobban kell figyelni. Nekunk semmi bajunk nincs az emesztorendszerunkkel, de ha Magyarorszagra megyunk, rogton szekrekedes a sok feher kenyer (kifli zsomle) miatt. Anyosomnak is mondhatom, hogy ne adja a gyereknek, de hiaba :(. Szenvednek a gyerekek tole rendesen.
2016. ápr. 9. 22:58
 18/19 anonim ***** válasza:
Illetve irod, hogy beleestel abba a hibaba, hogy nem adtal neki edesseget kiskoraban. Nos a nagyobbik fiamnak en sem adtam, megsem szereti azota sem a cukrot sem a csokit, nem is eszi meg!!! Tehat nem hibaztal szerintem.
2016. ápr. 9. 23:00
 19/19 A kérdező kommentje:
Figyelünk az etkezesre, de mióta óvodás, ott rászokott a nasikra. Ithon idaig saját készítésű süti volt, sok gyümölcs joghurt stb.. De fel éve szinte hiszti rohamot csinál a csokiert, semmi nem elég neki. Addig enne amíg van.
2016. ápr. 10. 22:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!