5 éves kislányoknak beöntést kellett adni kórházban, székrekedés miatt.4 napja volt azóta egy szót nem szólt, oviban sem. Mit csináljak? Romokban vagyunk azóta
Te mit mondtál neki, miért volt erre szükség? Hogyan beszéltétek ezt meg otthon?
Az sem mindegy, hogy inkább a fizikai (fájdalom), vagy a lelki része (idegen emberek, kellemetlen szituáció) viselte meg.
Lehet tévedek, de azt hiszem ez otthon rosszul lett kommunikálva a gyerek felé. A problémákat pedig nem a szőnyeg alá kell söpörni (tabletet vesztek), hanem megoldani, igenis meg kell ezt beszélni, és éreztetni, hogy semmi szörnyűség nem történt, bizony előfordul ilyesmi, anyának, apának is volt és hát nyilván ti vagytok a szülők, nektek kell jobban odafigyelni a gyerek egészséges étkezésére, hogy ilyesmi a jövőben lehetőleg ne forduljon elő.
Beleestem abba a hibaba, nem kapott edesseget kisebb korában, és megorul erte. Töménytelen mennyiséget megenne ha nem figyelünk rá. A nagyszülők vigyáztak rá, tudta hol a csoki és jól bekajalt belőle.
Próbáltuk megbeszélni vele de hisztizett sírt, az sem segített hogy az unokatesoja is kapott már.
Most furdeskor este beszélgettunk kicsit, kapott tabletet és fecsegett közben ahogy próbálgatta. A fájdalomtól félt annyit mondott. Megigert
Hát nem tudom... nem rossz szándékból mondom, de egy kicsit túlaggódjátok ezt a dolgot. Nekem is volt, kb nekem is ennyi idős koromban. Azt tudom, hogy megtörtént, de igazán már nem is emlékszem rá, szerintem anya sem csinált különösebb ügyet belőle (aqua park, tablet... nem is voltak még akkor). Csokit meg szerintem pláne nem kaptam. Biztos rossz érzés volt, de kihevertem.
Nem biztos, hogy tovább kéne nyomatékosítanod benne, hogy ez ennyire rossz dolog volt, és most emiatt mindenféle extra dolgokra jogosult. Próbálnék vele úgy viselkedni, mint eddig, max picit figyelmesebben. De ez egy tanács, végülis te ismered őt jobban.
Miért ígérgetsz felelőtlenül? Sajnos nem kizárt, hogy ismét szükség lesz rá - ha székrekedéses - ne legyen igazam!
Amúgy nem kapna tabletet - minek? -, megpróbálnék vele beszélgetni, programokat szerveznék, játszótér, barátnőzés. Hidd el, minél inkább rágörcsöltök a férjeddel, annál rosszabb lesz neki, mert érzi, hogy valami nem tiszta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!