Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit csinaljak egyik naprol a...

Tenaj kérdése:

Mit csinaljak egyik naprol a masikra az5eves kislanyom fel a villamoson?

Figyelt kérdés
Mindennap reggel es delutan is villamossal jarunk oviba. Az egyiknap az ovibol haza fele amikor felszalltunk a villamosra eszre vettem,hogy a taskaja ott maradt az oviba. A villamos ajto pont zarodott volna be de en addig nyomkodtam meg a labbamal kitartottam hogy ujra kinyilt es leszalltunk rola es vissza mentunk az oviba a taskajaert. Amiota ez meg tortent azota delutan mikor megyek felvenni az ovibol nem akar felszallni a villamosra,ha megis felszallunk es latja,hogy egyre tobben vannak elkezd felni es leakar szallni. Mar le se akar ulni a villamoson csak az ajto kozelebbe megall.Peldaul tegnapelott mikor kerte hogy szalljunk le 2 megallo utan de en mondtam ne maradjunk amugy se voltak sokan erre tegnap az oviba mikor olioztunk fel elkezdet sirni hogy nem akar villamosra felszallni. Az egeszbe az a furi hogy minden reggel tomeg van a villamoson alig ferunk fel de akkor nem esik panikba,csak azt kerdezi hany megallot kell meg menni? Nem tudom mit csinaljak,hagyam e ra mint egy fajta hisztit vagy inkabb szalljunk le a villamosrol es menjunk gyalog ami eleg hosszu seta kb 45perc. Nem tudom hogy melyik megoldas lenne a legjobb. Nem akarok mindennap gyalog jarni faraszto es hosszu is.Mindig mondjuk neki hogy nem kell felni minden rendbe lesz a villamos ajto mindig automatikusan kinyilik de hiaba. Nem mondja miert csak annyit hogy fel es sokan vannak.Elore is koszonom.
2016. márc. 24. 22:16
 1/2 anonim ***** válasza:
Szia, szerintem ő másképp látta ezt a helyzetet, nyilván látta rajtad, hogy próbálod kinyitni az ajtót, nem tudhatni, hogy mi játszódott le akkor a kis fejében. Egy gyerek könnyen bepánikol. Lehet egy próbát megérne, hogy azt mondod, kicsim, két lehetőségünk van oviba menni: gyalog, ami nagyon hosszú és fárasztó, vagy villamossal. Ha ragaszkodik a gyalogláshoz, menj bele, hidd el, hogy mire az oviba értek, meg fogja magát gondolni és nem akar majd ennyit gyalogolni. Esetleg mesélj este neki lefekvéskor kitalált, vicces villamosos történetet, talán így könnyebben feldolgozza, hogy nem történik semmi baj, ha valaki meggondolja magát és mindenáron le akar a villamosról szállni.
2016. márc. 24. 23:10
 2/2 anonim ***** válasza:
Nyilván megijesztette a szituáció, attól fél, hogy megint megtörténik.
2016. márc. 25. 07:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!