Gyerekmentes társaságban másnak is ilyen nyűgös gyerekkel?
Egy 3 évesünk van. A családban még máshol nincs gyerek.
Összejöveteleken kb 5 percig mindenki azon versenyzik ki tud többet jópofizni a kicsivel. Aztán zaklatásnak veszik a közeledését. Hívna mindenkit játszani. Ezt egy mosollyal, simogatással lerendezik. Ha elkezd unatkozni, akkor szaladgál. Szóval még "neveletlen" is. Csak a kicsit sajnálom, mert ez csalódás neki.
Itt is olvastam már sok olyan kérdést pl miért nézetnek mesét vendégségben a gyerekkel?-szar szülők. Már lassan én is hajlok felé.
Gondolom más gyerek sem ül a sarokban, mint ahogy ezt egyesek várják.
Ha megkérdezhetem, milyen életkorúak ezek a kedves rokonok, hogy ennyire nem tudnak mit kezdeni a gyerekkel? Vannak köztük egy generációval idősebbek is?
Láthatóan nekik a gyerek csak egy rövid szenzáció, pár percig érdekes, aztán hagyja békén őket, sőt, legyen csendben, ne zavarjon másokat.
Eszedbe ne jusson kellemetlenül érezni magad. A bunkó megjegyzéseiket reagáld le egy vicces mondattal (pl. "Gondolom, téged beraktak a sarokba háromévesen és ott kellet ülnöd csendben, amíg a felnőttek beszélgettek", utána pedig ignoráld. Játsszatok vele ti, ha más nem hajlandó, vigyetek neki pár játékot, amivel kicsit önállóan is le tudja foglalni magát, de ez utóbbi ne legyen elvárás. Ha valaki csak veled szeretne beszélgetni nyugisan, hívjon el kávézni.
Nem mindenki szereti a gyerekeket, vagy ért hozzájuk.
Nekem van egy ovis lányom, de bevallom, mai napig nem szeretem a gyerekeket, másoké sokszor idegesít, nem is tudok mit kezdeni velük.
Főleg ha nagy ritkán gyerek nélkül elszabadulok valahová bizony kikapcsolódni szeretnék, kifejezetten zavarna, ha még akkor is egy kisgyerek nyüzsgését kellene elviselnem.
Egy 3 éves ráadásul szeret a középpontban lenni, ha nem vele foglalkoznak, beszélgetnének egymással is a felnőttek, akkor elkezd hisztizni, nyavajogni, ami felettébb zavaró tud lenni.
Na ilyen esetekre szuper megoldás egy jó rajzfilm a tvben.
A mi családunkban nagyon sokáig az unokatestvérek között csak nekem volt gyerekem. Ha összegyűltünk, mindenki tudott vele kezdeni valamit. Volt, aki sétált egyet vele az udvaron, volt, aki rajzolt vele, stb. Fiúk, lányok, gyermektelen párok, nagynénik, idősek.
Esetleg vigyetek magatoknak játékot, könyvet, színezőt. Vagy kérdezettek rá, van-e valami eltett játék, amivel a kicsi játszhat.
Kt lehetőség van.
Vagy nem tudnak vele mit kezdeni, erre megoldás, ha visztek játékot. Apósom ez a kategória. Egyedül, "segédeszköz" nélkül nem tud mit kezdeni a lányunkkal. De szívesen társasozik, dominózik, kirakózik vele.
Ha nem akarnak foglalkozni vele, akkor foglalkoztok vele ti vendégségben is. A gyerek majd megtanulja, hogy vannak olyan felnőttek akik szeretnek gyerekekkel játszani és olyanok is, akik nem. Ez nem tragédia, ettől nem rosszabb vagy jobb ember valaki. A gyereknek sem lesz ettől baja. Az oviban is vannak/lesznek barátai és olyanok, akikkel nem lesz jóban.
Te szegény 8-as, de rossz lehet neked, ha karácsony előtt ilyeneken rugózol.
Jófej a rokonság tele gyerekkel, igaz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!