Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Óvodakezdés, betegség, anya...

Óvodakezdés, betegség, anya dolgozna, de hogyan?

Figyelt kérdés

Kisfiam három éves. Másfél hónapja ovis, összesen nyolc fél napot volt ott, szegénynek beszokni sincs esélye, állandóan beteg. Három hét után tegnap vittem először, de már megint taknyosodik, szerintem max péntekig húzza ki. Én meg ugye már dolgoznék. Lejárt a gyesem, most szabin vagyok még másfél hónapot. És utána? Nekem kell itthonmaradni vele, ha beteg, a párom nem tud táppénzre menni, a nagyszülők se, bébisittert meg nem akarok fogadni, mert akkor arra megy el amit keresek. Sakk-matt? Anya kapálja el magát? Lassan munkát kellene keresni. De nem elég nagy kihívás, hogy ötig van a munkaidő, 4.20. -ig meg ovis nyitvartartás, hogy dolgozzak így? Kb egy hét után kirúgnak, nem lehetek havonta kettő hetet táppénzen! Jelenleg nem úgy tűnik, hogy valaha vége lesz ennek a beteges időszaknak. Egyáltalán normális, hogy ilyen szinten beteges a kisfiam? Eddig négy összefüggő nap a rekord az oviban. Immunotrofinát és Cebiont is szed.

Most mit csináljak? Készüljek, hogy még egy évig itthon leszek? Otthoni munka nincs, az esélytelen. Aki volt hasonló helyzetben az mit csinált?

2016. márc. 1. 09:42
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
76%

Lányom október 5.-én kezdte az ovit. Neki 3 nap volt a rekord,amit kibírt ott,már a 3.napon úgy köhögött,mint egy tbc-s. Utána másfél heteket volt itthon. Broncho-vaxom 5600 ft-ért semmit nem ért. MEgnézettem dokival a manduláit,semmi baja.Megint beteg,mindig beteg... Engem október végén ki is rúgtam,mikor a kicsi kórházba került lázgörccsel.Én táppénzre mentem akkortól. Aztán dokinak mondtam,adjon beutalót a fog-ra. Orrmandula megnagyobbodás,ki kell venni. Téli szünetbe nem volt beteg,január 4 ment oviba kb,3 nap után ismét a köhögés.Attól kezdve ő nem volt oviban. Február elejére volt kiírva a műtét,előtte antibiot kapott,hogy elmúljon az állandó nátha és köhögés.Műtét előtti éjjere a gyógyszertől vagy ki tudja mitől egész teste csalánkiütés lett,műtét elmaradt.Áttették 22-re,ismét elmaradt,mert még mindig pirosodott,gyerekosztályon a dr-nő nem engedte műttetni igy. Most emiatt a héten újra minden vizsgálat,elvileg hétfőn műtik majd...Kiváncsi vagyok,de mindenki mondja ez megoldja a gondot. A köhögésről viszont kiderrült,hogy a hátracsorgó váladék miatt köhög ő,nem mert piros a torka vagy bármi ilyesmi.

Tanásot nem lehet adni,ha mindig beteg,járjatok utána a manduláknak ti is,én nekem most márciustól lenne munka,de elvileg pont annyit csúszik szerencsémre,mire a műtét után két héttel mehet oviba. És remélem tényleg nem lesz ennyit beteg.

2016. márc. 1. 10:43
 12/20 A kérdező kommentje:

Neked se könnyű! :( Jobbulást a picinek!

Nálunk még csak másfél hónapja tart, én még bízom benne, hogy javulni fog, ha rosszabb lesz, akkor mindenképp teljes kivizsgálás lesz.

2016. márc. 1. 10:51
 13/20 anonim ***** válasza:
76%

A közösségbe kerülés első évében ez sajnos normális, hogy ennyit beteg a gyerek. Ezeken át kell esnie hogy megerősödjn-

Kislányom tavaly januárban kezdte az ovit (bölcsis nem volt), és szó szerint 1 hét ovi, két hét otthon. Mindig amikor visszament oviba rá kb 2 napra újra náthás lett, aztán 1-2 hét múlva lázas is.. Ez így ment május végéig (nyáron nem volt oviban), a rekord 2,5 hét volt amit ment egyben oviba. Most ugye következő év február vége van és már 6 hete!!! megy oviba hiányzás nélkül, persze nátha mindig van, de azóta komolyabb nem volt, láza sem volt, pedig most van ugye a fő influenza időszak. Szóval azért van fény az alagút végén!

Szerintem az immunerősítőktől ne várj csodákat, a szervezete a kórokozókkal való találkozástól fog megerősödni, nem a különféle vitaminoktól. Persze meg lehet próbálni, de max egyféle készítményt adj neki, nehogy túladagold + esetleg c-vitamint. Mi Béres cseppet szedünk + C és D vitamint.

Kitartás és jobbulást!

2016. márc. 1. 10:57
 14/20 anonim ***** válasza:
84%

Most utána néztem a bioparoxnak... 12 éves kortól javasolja a betegtájékoztatü :o én ezt nem is értem... korábban 30 hónapos kortól volt benne, illetve direkt volt benne kisgyerekre méretezett orrfúvó feltét is.

legutóbb hiányzott a cuccból...

mondjuk én ennek ellenére továbbra is simán használom a gyereken (5 éves most), bár nem ész nélkül. Jobban hiszek az orvosnak, mint a betegtájékoztatónak :D

2016. márc. 1. 11:13
 15/20 anonim ***** válasza:

Ikreim szeptemberben kezdték az ovit. Alig voltak betegek. Jobban mondva szeptemberben 1 hét után megbetegedtek, nagyon. Fül-orr-gégész javaslatára ISOPRINOSINE immunerősítőt szedtek. (recept köteles). Állítólag elég sok vírus ellen megvéd.

Ezenkívül rengeteg C vitamint adok nekik,és napi 2 csepp D vitamint.

Ha látom hogy kezdenek taknyosodni vagy köhécselni azonnal adom a Calcimuscot, és este a Fenistil cseppet. Orrba pedig gyerekeknek való Nasopaxot.

Nekünk egyenlőre ez így bevált.

2016. márc. 1. 11:24
 16/20 anonim ***** válasza:
11%

Szerintem az nem normális hogy a 3 éveseknek át kell esniük ezen a betegséges korszakon, és kb 1 évig egyik betegségből a másikba kell esniük, telenyomva őket gyógyszerekkel (ami nélkül is meggyógyulnának csak kell egy kis lóvé a gyógyszergyáraknak is).

Szimplán csak jelzi egy 3 éves hogy még otthon szeretne lenni, nem kéne még neki napi 8 órát távol lenni a szülőktől. Egy felnőttnek is sok 8 óra, hát még egy ilyen csöppnek. Kell az orvostudomány a súlyosabb esetekre, de a lelkükre, érzéseikre is kell figyelni, amit nem is mondanak el. Ha még nem fogadják el az ovónéniket, nem érzik magukat biztonságban, a legtöbb csak később barátkozik, csak egymás mellett játszanak, nem lehetséges hogy bizonytalan, fél egy teljesen idegen helyen, és ez testi szinten jelenik meg?

Azt mondják 2 hét a beszokás. Egy fenét. A 3. napon már azt kérik ebédeljen ott, köv. héten már aludjon is ott. Aludjon, amikor alváskor bármi történhet vele? Ehhez több idő kell nekik véleményem szerint.

2016. márc. 1. 12:15
 17/20 anonim ***** válasza:
73%

"Aludjon, amikor alváskor bármi történhet vele? "

mi történhetne vele? elrabolják az UFO-k? :o

2016. márc. 1. 12:32
 18/20 A kérdező kommentje:

Cebionból ti hány cseppet adtok? És calcimuscból mennyit?

Van 30 hónapos kortól is a bioparox, utánanéztem én is, kevesebb benne a hatóanyag, mint a 12 éves kortól ajánlottban :)

Biztos, hogy szorong, írtam is már, de ez szerintem normális. Felnőtt embernek is stressz az új környezet, új munkahely, hát még akkor nekik. De most mit csináljak? Muszáj neki megszoknia, amúgyis csak fél napos egyenlőre. Kell már neki a közösség, amúgy jól érzi magát gyerekek között, én itthon már kevés vagyok neki. Gyerekek gyerek a barátja. Meg nem gondolom, hogy pont az influenza szezon kellős közepén kéne azt feltéteznem, amikor tele van minden vírussal, hogy szomatizálja magát a gyerek.

2016. márc. 1. 12:34
 19/20 anonim ***** válasza:
0%

Szinte tudtam hogy valaki megkérdezi (17-es). Egy alvó ember olyan mintha elájulna, ki van szolgáltatva mindennek, nem biztos hogy el tudja magát engedni annyira. Becsukom a szemem, történhet bármi, itt biztonságban vagyok. (kivétel ha úgy lefárasztják hogy beesik az ágyba).

Igaz hogy gyerek inkább megérti magát másik gyerekkel, de nem anyától-apától elzártan, órákig, más szokásokkal.

2016. márc. 1. 13:35
 20/20 anonim ***** válasza:
83%

Másfél hónap múlva már pont nem lesznek vírusok, szerintem akkor már nem lesz ennyire beteges, és lesz egy fél éved kitalálni, mit csinálsz jövő ősztől...

Az én tapasztalatom: kisfiam oviba kerülésig (3évesen ment) kétszer volt beteg. az első ovis hét után tüdőgyulladást kapott és onnantól nem volt megállás úgy áprilisig. Aztán őszig semmi. Gondoltam, a második év jobb lesz. Ha tudtam volna... szeptemberben konkrétan 5 napot ment, április közepéig a legtöbb úgy 8 nap lehetett, amit egyfolytában ment oviba.Egész pontosan nem emlékszem, mert amint ő meggyógyult, kezdte a húga, tehát szept-április között 10(!) nap volt karácsonyi szünetben, hogy egyik sem volt beteg. Most a 3. évben még elég jól bírja, november közepéig semmi, és sokszor 2-3 hetet is jár. 2 hét múlva kezdek dolgozni, őszintén remélem, hogy lassan itt tavasz. Novemberben kezdtem én is egy másiki helyen, de 2 nap meló után nagyon durván beteg lett mindkét gyerek, nyilván nem kellett utána már visszamennem...

2016. márc. 1. 14:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!