Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 1 éves babám miért műveli ezt?

1 éves babám miért műveli ezt?

Figyelt kérdés

Pár napja mintha ördög szállta volna meg, a következőket csinálja:

mindenért nyafizik,

a nap nagy részében csak sír,

ha fél óra után le is teszem - napközben - aludni, fél óra után felül az ágyban és felébred, nem alszik többet

- üt, mar, harap,

- nem eszik, ha kínálom hozzámvág mindent

- amit megkaparint az dobálja szerteszéjjel

-ha rászólok csak potyognak a könnyei és visít mint egy őrült

- semmivel nem lehet lefoglalni (se mesekönyv, se játékok, se együtt éneklés, bábozás, stb.)

- csak azt élvezi ha olyat csinál amiről tudja hogy nem lehet, ilyenkor már előre röhög, aztán mikor rászólok jön a malacvisítás, krokodilkönnyekkel

KB. 3 éves gyerekek szoktak ilyen módon viselkedni, nem 1 éves babák...

2010. márc. 31. 20:22
 1/8 anonim ***** válasza:

Hihetetlen! Én sem tudtam volna jobban leírni ,ugyan ezt csinálja a fiam ő most 13 hónapos.Én sem értem mi van vele.

Állandóan kézben akar lenni ha leteszem ordít, pedig már olyan jól eljátszott 1 órát is most meg totál ellentétje magának.Én is kíváncsi lennék mi lett vele?

2010. márc. 31. 20:32
 2/8 A kérdező kommentje:

Lehet, h hülyeség, de én már arra is gondoltam, h lehet, h érzi, h jön a kistestvére???? MÉg nagyon kicsi a pocaklakó, de tény, h a babám egy nagyon érzéékeny gyerek, azonnal vesz a radarjaival mindent.

Érdekes, mert az apjával elvan, csak engem büntet...

2010. márc. 31. 20:37
 3/8 anonim ***** válasza:
0%
Elkélne neki egy nagy pofon hogy megtanulja mi a rend, biztos eddig el volt kényeztetve. Ha meg nem eszik akkor vdd el tőle a kaját aztán majd nézhet a következő étkezésig hogy éhes...
2010. márc. 31. 20:52
 4/8 A kérdező kommentje:
ütni nem áll szándékomban. elveszem tőle kaját, de akkor sem eszik a következő etetésnél. ma összesen talán 8 kiskanál ételt evett egész nap. vacsorát SEMMIT nem fogadott el...
2010. márc. 31. 21:10
 5/8 anonim ***** válasza:
0%
Hát akkor próbálj nek magyarázni mint ha felnőtt lenne xD Majd megzsívod amikor két perced nem lesz a két gyerek mellett! De te tudod! :) Ez van, ő egy kisgyerek valahogy meg kell vele értetni hogy nem ő a kiskirály...
2010. márc. 31. 21:14
 6/8 anonim ***** válasza:

Jézusom, milyen agresszív anyukák írogatnak hülye tanácsokat!

Nem jön a foga? Mert az én fiam is volt olyan, hogy szinte semmit nem evett!

Különben, sajnos életkori sajátosság, hogy ilyenkor dobálóznak, meg persze kezd kinyílni a kis értelmük, s próbálgatják a határaikat, meddig mehetnek el, hol a határ!

Nehéz, de próbálj türelmes lenni vele! Persze azt mindig add a tudtára, hogy mi az amit nem szabad! Pár hónap és elmúlik ez a korszak is!

2010. márc. 31. 21:45
 7/8 anonim ***** válasza:

POFON? Egy éves kisbabának??? No comment.

Kedves kérdező, mivel a kicsinek megmagyarázni még nem tudod a dolgok rendjét (verés esetén meg valszeg csak rettegne tőled), így csak a türelem és kitartás marad. Az én kislányom is egy évesen kezdte ezt a viselkedést. Most tizenöt hónapos, és egyik héten tündér, másik héten meg mint egy "őrült", az általad is említett tünetekkel.

2010. márc. 31. 22:06
 8/8 anonim ***** válasza:

csak a pofozkodó anyukák babáit sajnálom... szegény kis poronytok. :(

ez bizony az első dackorszak kezdete. fel kell kötni a gatyát. minél kevesebb dolgot kell megtiltani, viszont azt midnig, és következetesen, hiába van hiszti. amúgy meg csináljon amit akar, ha nem veszélyes. evésnél rend legyen, ha nem kell neki, elvenni tőle, éhen gyerek még nem halt, ha kaja volt előtte. nem baj, ha legközelebb se eszik, eszik annyit amennyi kell. ilyenkor amúgy sem ezsnek már annyit, mint régebben. nálunk az vált be amúgy, ha van akeze ügyében valami, amive lszórakozhat, sótartó, miegyéb. akkor meg tudom etetni. én sose erőltetem a kaját, most már azt is érti, ha megkérdem , akkor nem kérsz többet, megehetem? ha még kér, akkor mondja hogy hamm, ha nem ,akkor meg rázza a fejét.

a verekedést sem szabad megengedni, szép nyugodtan elmondani neki, hogy ezt nem szabad, mert másoknak fáj, majd megérti. ha nagyon hisztizik, nem kell vele törődni, majd abbahagyja. nem kell nyugtatgatni se, levegőnek kell nézni. ez ált. beválik.

a másik : nekem is eszembe jutott, newm jön-e a foga? a kislányom 1 hete meg van hülyülve teljesen, és szegényemnek most jön a 12. fog, szenved mint a kutya.

az enyém is unja már az itthoni vackait, egy -két dolgo foglalja le 5 percig, utána meg jön a nyűglődés. menjetek ki sokat, mst már lehet.

a harmadik: nálunk is lehet, hogy jön a kistesó...jövő héten fogom tudni biztosan. de lehet, hogy ő már tudja? én hajamos vagyok elhinni, hogy igen...amúgy még szopik is, és pár napja a cicivel is nyűglődik, kiköpi, sír közben. pedig nagy cicis volt mindig, lehet, hogy ezen is érzi? nem tudom. azt tudom csak hogy egyedül a türelem és a kiitartás és a következetesség segít...méghogy pofon, uramisten.

sok türelmet kívánok neked (meg magamnak). :)))

15 hós kislány anyucija

2010. ápr. 1. 11:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!