Epilepsziás gyereketek külön szobában alszik? Vagy veletek?
De kedves vagy, köszönöm szépen. Nem mondom neki azt, hogy ő beteg. Csak hogy van ez az állapot, ami miatt egy kicsit jobban oda kell figyelni magára. Pl ha fáradt, nyugodtan üljön le kicsit, amit épp csinált az majd megvárja.
Neked mennyi ideig kellett gyógyszert szedned? És megkérdezhetem, milyen tipusú epilepsziával kezeltek?
Éjszaka nem konkrét rohamai vannak, de azért rángatózásai, megremegései elég gyakran vannak. Ezeknél mindig megrémülök, hogy roham készülődik. Egyedül nevelem, nagyon nehéz ezt egyedül csinálni.
Nem akarok rátelepedni, de néha még a fürdőből is kiszólok valamiért, hogy tudjam, minden rendben. Pl megkérdezem, használhatom-e a samponját?
Egyébként én attól félek, hogy ne adj isten éjszaka rohama van, és hány mondjuk. Múltkor láttam egy riportot a témával kapcsolatban, abban mondta az egyik doki, hogy epilepsziás gyereket soha nem szabad egyedül hagyni, mert mi van, ha leharapja a nyelvét, vagy hány, vagy hasonló. Na azóta szó szerint pánikolok. Igyekszem nem mutatni, de belül majd szétvet az ideg.
Egyébként nem korlátozom, jár tornára és balettra is, óvodába is viszem minden nap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!