Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mikortól nem alszik már...

Mikortól nem alszik már napközben a gyerkőcötök?

Figyelt kérdés
Az én lányom nemsokára 2,5 éves és már 3.napja "sztrájkol"... :) És úgy nézem ma se lesz alvás... Kicsit korainak találom még.
2010. márc. 31. 14:01
 1/6 anonim ***** válasza:
Nekem is két és fél éves a fiam. Idáig egyszer fordult elő -két hete-, hogy nem aludt napközben. Én ezt még nagyon korainak találom, hiszen az oviban alszanak még, tehát 5 évesen is alszanak még ebéd után.
2010. márc. 31. 14:59
 2/6 anonim ***** válasza:

Nálunk is volt pár ilyen nap, de én erőltettem az alvást. Most 2,5 órákat is alszik. Elvileg nagycsoportos korukig alszanak.

2,5 éves

2010. márc. 31. 15:28
 3/6 anonim ***** válasza:
Szia!Az én fiam 1éves és már most sem akar nagyon aludni napközben a védőnő szerint kicsi az alvásigénye:S nehezen tudom csak elaltatni akkor is csak 1órára.
2010. ápr. 2. 14:29
 4/6 anonim ***** válasza:

3,5 éves a fiam, most kezdett el az alvás ellen lázadni!

Szerintem egy 2,5 évesnek nagyon szüksége van még a déli pihenésre, nélküle gondolom estére irtó fáradt!

Szerintem erőltesd még az alvást, nagyon rossz látnom a szomszéd kisgyerekeket, akik 2 éves koruk óta nem alszanak napközben, a szülő pedig ráhagyja.

Az sem rossz, ha csak lefekszetek, olvasol neki mesét, csak pihenjen!

Az előfordulhat, hogy néha néha kimarad egy alvás, de az óvodában és bölcsiben is van csendes pihenő!

2010. ápr. 2. 14:31
 5/6 anonim ***** válasza:

A nagy már 6 éves, de még alszik minden délután.

A picikkel más a helyzet. A 4 éves kisfiam már fél éve lázad a délutáni alvás ellen. Kb. 2 hete már társa is van a 3 éves öccse személyében. Én is korainak tartom még.

Am lehet, hogy a géneken múlik. Mindhárom gyerkőcöt örökbe fogadtuk és a két kicsi vérszerinti testvér, a nagy pedig nem.

2010. ápr. 2. 20:14
 6/6 anonim ***** válasza:
Az enyémnek is volt egy ilyen időszaka, meg mindig ment a harc délután, hogy aludjon, mert ha nem aludt, akkor meg tiszta hisztis volt. Aztán két évesen elkezdte a bölcsit, én előre paráztam, hogy mit csinálnak vele majd, hogy aludjon, vagy legalább csöndben legyen, de úgy látszik, semmit nem kellett. Általában egyből bealszik, sőt, volt olyan, hogy 3-ra mentem érte, és még mindig aludt, pedig a több gyerek már nagyban játszott körülötte :) Úgy látszik, neki sokat számított az a tény, hogy MINDENKI más is lefekszik aludni, nem csak neki kell.
2010. ápr. 2. 23:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!