Akinek a gyermekének agyrázkódása volt mikor jelentkeztek a tünetek?
Fogmosás közben esett le a kissámliról és beverte a fejét.
Akkor úgy tűnt, nincs nagy baj, sírt ugyan, de az ijedségtől és hát nyilván fájt is neki.
Aztán kb. negyedóra múlva látászavarokra panaszkodott, majd megkérdezte, hogy mikor indulunk az oviba (este volt, lefekvéshez készülődtünk éppen).
Ekkor indultunk azonnal a baleseti ügyeletre. A kocsiban már hányt.
Szerencsére nem lett nagyobb baj, éjszakára bent tartották megfigyelésen, de reggelre kialudta.
7 éves voltam, fejbe rúgtak egy labdával. Akkor nagyon elzsibbadt az egész arcom, és sokáig, vagy 40, percig folyt az orromból a vér (ez előfordult gyakran, az orrvérzés) Iskola után délután már kicsit szédültem, néha homályosan láttam. Ha lefelé néztem, akkor nagyon elkezdtem szédülni. Bementünk a kórházba, enyhe agyrázkódás. 2 hétre írtak be fekvésre (estére hazamehettünk) kórházba, és utána is még kellett feküdnöm egy darabig. Tornától, tánctól eltiltott az orvos egy évre.
A tanár állította, hogy nem attól lett, mert pattant a labda, nem egyenesen rúgták, de semmi más behatás nem ért, amitől lehetett volna. Nem estem le, nem ütöttem be a fejem, stb.
ovis voltam: Homlokon kapott egy vasajtó lendületből, azonnal padlót fogtam, falfehér lettem, két percen belül szédültem, hánytam és össze-vissza kérdeztem hülyeségeket.Egy hétig voltam kórházban és utána is feküdni kellett itthon.
Ahogy kiengedtek a szobafogságból, másnap egy szomszédgyerek fejen vert a vashintával. Ez délelőtt volt, pár óra múlva enyhén szédültem, és extra álmos lettem meg totál sápadt. Anyámnak el se mertem mondani hogy megint mi történt, de éjjel elkezdtem hányni, akkor már muszáj volt. Egy napot bent tartottak, de hamar jól voltam, ez enyhe volt az előzőhöz képest.
Gimiben arconrúgtak közvetlen közelről egy kosárlabdával, az orromból nem is tudom meddig ömlött a vér, vagy egy óráig, mert közben becsengettek a köv órára és utána ki is, aztán átvittek az ügyeletre emiatt, ott már hánytam is és nem bírtam a fényt elviselni + látászavaraim voltak. egy éjszakát voltak kh-ban
Családi napközibe járt a kislányom, amikor megbotlott az udvaron és ráesett egy díszkőre. Ez negyed 12 köül volt. Mivel nem szóltak ki, hogy menjek érte, így én úgy mentem, ahogy szoktam menni, negyed 1 felé. A gondozók úgy gondolták, hogy ez csak egy kis gond, holott a kislányom fél feje nem látszott a horzsolástó és a homloka közepén volt egy nagy pukli. Amikor odaértem - és előtte is, amióta elesett - folyamatosan sírt és engem akart. Kb. 1/2 1-kor amíg öltöztettem, elaludt és akkor hányt először. Amire beértünk az ügyeletre, addig még 2x hányt, utána ez abbamaradt. Nála az is jel volt, hogy nem evett, pedig jó étvágya van egyébként.
Nekünk azt mondta az orvos, hogy fejsérülés után 48 órán belül bármi gyanúsat észlelünk, orvos azonnal. Ez lehet bármi, ami a megszokottól eltérő. Pl. egyik oldalát kevésbé használja, pupillái nem egyformák, aluszékony vagy éppenséggel pörög, szédül, stb.
Mi történt, ami miatt felmerült a kérdés?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!