Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan tudnék hatni kisfiamra?

Hogyan tudnék hatni kisfiamra?

Figyelt kérdés
6 éves kisfiamnak volt egy hányós vírusa 2-3 hete. Azóta folyamatosan fél hogy fájni fog a hasa, hogy hányni fog. Nem mer enni oviba nehogy fájjon a hasa, nem mer wc-re menni, nehogy hasmenése legyen. Bent meg nem tudják mi baja van, azt hiszik még midnig beteg, pedig tudom hogy csak lelkileg viselte meg. Sokat beszélgetek vele, hogy nem lesz már rosszul stb, de nem nagyon hat. Majd az idő megoldja, vagy van valami tipp, hogyan tudna ezen túllépni? Ezen kívül egyik csoporttársának vérzett az orra, azóta attól fél neki is fog, meg fél sokmindentől. Itthon tök kiegyensúlyozottak vagyunk, legalábbis én azt gondolom, nem lehetnek itthoni problémák az okai...
2016. febr. 1. 18:07
 1/5 anonim válasza:
Traumaként élte meg szegény, ez természetes dolog, Gyerekek esetében sokszor rajzolással, mesével lehet oldani a feszültséget. Így tudja kifejezeni, kirajzolni magából. Nyugodtan mond neki, hogy rajzoljon valamit, amitől fél. Rajzolja le mi bántja. Vagy találj ki egy kedves mesét egy beteg kisfiúról, aki végül hősként legyőzte a csúnya betegséget. Legyen benne hősiesség, bátorság stb. :) Remélem segítettem.
2016. febr. 1. 18:21
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm aranyos vagy!! Megpróbálom...
2016. febr. 1. 19:06
 3/5 anonim ***** válasza:

Hát majd a Marslakócskák megvédenek! :)

Ez a kislányom szlogenje. Ugyanezen estünk át novemberben, majd kapta ezt a figurás vitamint, amik megvédik mindentől. Szigorúan minden reggel kérte, aztán én szándékosan néha elfelejtettem, és akkor megbeszéltük hogy látod már marslakócskák nélkül sem leszel beteg. De azóta is van itthon, eszegeti néha. Egy próbát megérhet valami ilyesmi trükk nektek is.

2016. febr. 1. 22:32
 4/5 anonim ***** válasza:
Jó ötlet amit az utolsó írt, én is valami vitamint vennék neki, ami szuper mindenható erővel bír. Az én lányom is hajlamos rá, hogy pánikba essen bármitől ami az egészségére veszélyes lehet, szerintem kicsit kényszeres vonás, remélem kinövi. Arról beszélgess vele, hogy az ételben is sok olyan anyag van, ami ahhoz kell, hogy erősek és egészségesek legyünk, és ha azt nem kapja meg a szervezete, akkor attól is beteg lehet. Ha nagyon nem javul, akkor én elvinném még a körzeti orvoshoz is, hogy ő is mondja el ugyanezt (vagy ha nem jó a körzeti akkor magánorvoshoz). Fontos, hogy ne ragadjon benne ebben a gondolatkörben.
2016. febr. 2. 17:14
 5/5 anonim ***** válasza:

"Nem mer enni oviba nehogy fájjon a hasa, nem mer wc-re menni, nehogy hasmenése legyen."

A gyermek a leírás alapján abban a hiszemben van, hogy a betegséget az étel okozza, és a hasmenés attól lesz, hogy WC-re megy.

A maga szintjén el kellene magyarázni neki, hogy a betegséget egy olyan kistársától kapta el, aki nem tette a szája elé a kezét tüsszentéskor, vagy köhögéskor.

És így kerültek a vírusok az ő szervezetébe. És amikor a vitaminokat, vagy gyógyszereket elkezdte szedni, akkor odabent egy nagy háború lett, és a vírusoknak menekülnie kellett, mert a vitaminok voltak az erősebben. Ebből a nagy menekülésből lett a pocakfájás, és hasmenés. A hasmenés a vírusok kimenekülése. A vitaminok győztek, és a hasmenéssel a vírusok eltávoztak.

Ez a háború véget ért, amikor a hasmenés megszűnt, az azt jelentette, hogy a vitaminok győztek, és a vírusokat mind kikakálta már.

Ez a háború azonban az ő szervezetét is legyengítette egy kicsit, és az evéssel lehet megerősödni. Nem lesz pocakfájás belőle, ha könnyű ételeket eszik, mert a pocakfájást a menekülő vírusok, és nem az étel okozta.

2016. febr. 3. 11:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!