Óvoda váltás költözés miatt, mit tennétek?
3,5 éves kislányom most kezdte az ovit, előtte bölcsibe járt imádta. Ezt az ovit utálja, főleg, mert van egy hírhedt, a többi gyerekre is veszélyes kisfiú, aki megkeseríti a csoport életét, az óvonők is ezt vallják, annyira dúrva a helyzet. A mindig jó kedvű kislányom szinte eltűnt, rosszul alszik stb.
Kb. márciusban költözünk új városba, eleinte azt terveztük, hogy csak szeptemberben kezdi ott az új ovit, de egy óvónő (nem az ő csoportjából) is azt tanácsolja, hogy inkább vigyük át azonnal az másik oviba, nekem is könnyebb ha nem kell 40 percet utaznom csak oda terhesen.
Átvenné az óvoda év közben? Ti átvinnétek a lakhelyhez közelebbibe? Tudom, hogy ott is lehetnek hasonló gyerekek, bár ez a kisfiú mentálisan is sérült csak az anyuka nem ismeri be.
Rengeteg új dolog lesz a kislányom életében: új város, új ház, májusban jön a kistesó, új ovi...
a körzetesbe be kell h vegyék
ha nincs hely akkor várd meg a szeptember vele
addig max otthon van veled
én mindenképpen elvinném onnan
Köszönöm Neked is!
Szívesen otthon tartanám majd, csak nem tudom hogy pl kötelező óvoda esetén hónapokig hogyan ne járassam. A mostani oviban az óvonő is javasolta, hogy nyugodtan maradjon itthon velem 1-1 pénteki napon, mert látja rajta, hogy inkább az anyukájával lenne, de mondta, hogy azért heteket ne hiányozzon csak úgy, indok nélkül.
olyan nincs, hogy költözés esetén ne venné át a körzetes óvoda. kizárt, hogy nincs hely, hiszen kötelező a költöző gyerekek számára helyet biztosítani, így eleve 2 gyerekkel kevesebb a max létszám, pont az ilyen esetek miatt.
és igen, van egy ovi, ami messze is lesz, nem is szereti, ráadásul bántják, nem is értem mi a kérdés.
amit felsoroltál, azok nem vészesek egy ekkora gyereknek. ők még rugalmasak, könnyen alkalmazkodnak és igazából jobb egyszerre a sok változás mint ha folyamatosan változások sorozatán kéne átmennie. egyként is teher alatt nő a pálma ;)
a húgom gyerekét pont e miatt nem vették be a körzetesbe
Ők voltak a 3ik gyerek :-DDD
felírtak és a jegyző tudomásul vette h nem fér be az oviba a gyerek
kb ennyi történt
szeptembertől kezdett a gyerek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!