Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ha a gyerek este belázasodik...

Ha a gyerek este belázasodik másnap rögtön rohanjunk orvoshoz?

Figyelt kérdés
Első gyerekes szülőként a lányunk első évében mindig rohantunk az orvoshoz ha lázas lett. A doki rögtön adott valami gyógyszert. Most hogy már nem baba, érdemes várni mielőtt orvoshoz rohanunk? Nem szeretném feleslegesen teletömni gyógyszerrel, de felelőtlen se akarok lenni, hogy nem mutatom meg orvosnak. Más ezt hogy csinálja?
2015. okt. 28. 12:28
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
70%
6-os vagyok a 10- es tokeletes leírta a lényeget. Aki azonnal rohan lazzal orvoshoz belegondolt hogy a betegvaroban az amugy legyengült immunrendszerű gyerek mennyi mindent elkaphat? Nem is ertem az orvosokat miert nem adnak megfelelő tájékoztatást hogy mikor kell hozzájuk fordulni es meddig jobb ha otthon kuráljuk a gyereket....
2015. okt. 28. 14:42
 12/18 anonim ***** válasza:
70%
a 10-es jól megfogta a lényeget, bár ezt a magyar orvosin is így tanítják. Ha csillapítani tudod a lázát, és a megfelelő folyadékbevitel biztosított (ez magas láz esetén sokkal több, mint a normál szükséglet), a kedélye is jó akkor néhány napot várhatsz, pláne már egy nagyobb gyerkőcnél, aki el tudja mondani, hogy mi a gondja.
2015. okt. 28. 14:43
 13/18 anonim ***** válasza:
55%
Első gyerekkel még azonnal rohantam, a másodikkal ás harmadikkal már nem. Így az első sokkal több gyógyszert szedett, mint a kisebbek. Ha a lázcsillapítótól egy időre lemegy a láza, és a láztalan időszakban jó kedélyű, nyugodtan lehet várni pár napot. Igazából az agyhártyagyulladás az, ahol minden óra számít, de annak három korai tünete van. Nagyon erős levertség, hányásrohamok, és se lázcsillapítóra, se hűtőfürdőre nem reagáló magas láz. Na akkor kell rohanni. Egyébként lehet várni.
2015. okt. 28. 18:09
 14/18 anonim ***** válasza:
38%
ha csak lázas akkor atol függ ha péntek van akkor leviszem a dokihoz,különben nem.
2015. okt. 28. 18:28
 15/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Idén ősszel eddig sikerült megúsznunk a betegséget! :)
2015. okt. 28. 19:38
 16/18 anonim ***** válasza:
53%
Úgy látom, itt akik normálisan gondolkoznak mind le vannak pontozva azok által akik minden apró vacak miatt orvoshoz rohangálnak, így én már le sem írom, hogy én hogyan csinálom a kislányomnál.
2015. okt. 28. 22:03
 17/18 A kérdező kommentje:
én minden válaszra hasznosat nyomtam...
2015. okt. 28. 22:38
 18/18 anonim ***** válasza:
21%
Épp tegnap voltam orvosnál , 4éves lányom nem szokott lázas lenni,tegnap belázasodott ,én vittem is orvoshoz, a tüdeje nem teljesen tiszta,hörghurutja van,ez eléggé rosszabbodott volna ha várok 3napot mert "csak" lázas.
2015. okt. 29. 16:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!