Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 2-3éves gyereked napirendjét...

2-3éves gyereked napirendjét leírnád nekem?

Figyelt kérdés

Miket tanítassz neki,miket játszottok,miket eszik?

Koszonom

2015. okt. 13. 12:57
 1/2 anonim ***** válasza:

2,5 éves a lányom. Egy átlagos napon ébredés után reggeli, aztán elvisszük a nagyobb tesót az oviba. Hazafelé bevásárolunk, megnézzük a nagyit stb. 10-11 mire hazaérünk. Felkészítjük az ebédet ha van kedve segít, ha nincs könyvet nézeget, legózik, babázik. Míg fő az ebéd becsatlakozom a játékba. 1 körül ebéd. Alszik egy fél órát, órát addig pakook, takarítok. Délután 3-ra megyünk a nagyért, megyünk kicsit hamarabb, így van ideje levegőzni. Aztán délután együtt játszanak, játszunk. fél7-7 kor vacsi, fürdés, 8-kor alvás.

Tanítani célirányosan semmit nem szoktam. De sokat mondókázunk, éneklünk játék közben, ebből már sokat megtanult. a színeket is ismeri, pedig nem direktbe tanítva, csak mindig megnevezve a kockát, a ceruzát beszélünk, hogy most jön a piros, most a kék.

Nagyon szeret építeni, babázni, rajz, gyurma és a labda.

Enni mindent megkóstolt már, amit mi is eszünk, az ebédje is ugyanaz, mint a miénk.

2015. okt. 13. 16:11
 2/2 anonim ***** válasza:

Nekem is 2,5 éves lesz a lányom (jövő hónapban).

Nem bölcsis, gondolom ez fontos.

Reggel ébred 7- 8 között, fél órát még pihizik az ágyban, majd kimászik. Nappaliban kis mesenézés, közben felébred teljesen, én közben elkészülök, reggelit készítem. Reggeli után ha van házimunka csinálgatom ameddig haladok mellette, nem mindig engedi sokáig, ha rossz napja van (ebéd, takarítás, stb., sajnos mindig van, amivel el vagyok maradva), majd délelőtt séta, vagy nekünk van kert is. Ebéd fél 1-körül, kis pihi, olyan 1- fél 2 körül alszik egy másfél órát. Délután játék, ha jó idő van akkor szintén séta, kert, játszótér (néha rossz időben játszóház). Nagyon mozgékony, ezért inkább a mozgásos játékok vannak előtérben, meg akkor estére így fárad le rendesen.

Délután uzsi 4-5 körül, de ő "sokat" eszik, szinte "folyton", néha azt veszem észre, de lemozogja, nincs túlsúly. :) Este 7 körül vacsi, fél 8-tól pancsi, sokszor fél 9 is van, mire ki lehet halászni a kádból, utána mese, stb, majd fél 10 körül alszik el.

Enni amit mi is, mindent szeret.

Játékokból inkább, ami sok mozgással jár, keveset rajzol, gyurmázik, legózik is.

Mi is mondókázunk (most már 1-2-t önállóan ő is elmond), olvasunk (meséskönyvből már ő is próbál nekem történeteket elmondani), a színeket most próbáljuk "tanulni", számolni 10-ig tud. Hát nem vagyok egy pedagógus, de folyton beszélgetünk, gondolom az is fejleszt. :)

2015. okt. 25. 14:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!