Tudtok adni ötleteket kisgyerek (3 éves) otthoni fejlesztéséhez? Milyen feladatokat csinálnak az oviban?
megtanulnak öltözni, kanállal enni, pohárból inni, orrot fújni, lépcsőn egyedül lemenni, fogat mosni, kezet mosni, wc-t használni, kitörölni, lehúzni...
ezekkel megy el a nap nagy része mert manapság inkább babaangoloznak meg ringatóznak, ezek meg nem fontosak... ezek mellett nincs kötelező foglalkozás, nem kell részt venniük semmiben, de kb azok lehetnek amiket írtál.
még kukorica ragasztás, fonal ragasztás kész képre, festés, gyurmázás...
Semmiről sem fog lemaradni, csak a közös játszásról a többi gyerekkel. Nálunk nem nagyon foglalkoznak velük, csak a nagyobbakkal (vegyes csoport). Ki is jelentették szülőin, hogy ők csak kezdeményeznek, nem kötelező semmi. Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy ha a gyerek magától odamegy, amikor ragasztgatnak valamit, akkor csinálja, ha nem akkor nem, akkor közben ő játszik valamit. Amúgy meg rengeteget vannak az udvaron, és szabadon játszanak szinte egész nap. Viszont a barátkozás, a közösség fontos. Az általad felsorolt dolgokat mi itthon szoktuk csinálni, mert ha én odahívom, akkor oda is jön. Amúgy meg sokat beszélgetünk mindenféléről, mostanában a számolás a sláger nála, de ő már 4 éves, azt sokat gyakoroljuk mindenféle módon, akár útközben is.
Amire most 3 évesen én rákoncentrálnék a helyedben, az az önállóság, amit egy előttem válaszoló is felsorolt, öltözés-vetkőzés egyedül, "kulturált" evés, orrfújás, wc használat (nálunk mondjuk kitörlik a feneküket még ennyi idősen, mert ügyetlenek), kézmosás, elpakolni maga után (pohár, tányér)...stb.
na, szuper! a 4.en lakunk,és van kistesó,szóval már 1 éve fel-és lemegy a lépcsőn.enni tud egyedül,fogat is tud mosni,a fenekét ki kell törölni,de a pisi megy egyedül.Az orrfújás csak törlés szinten megy,a többi a porszívóval megy :-)de akkor ezt gyakoroljuk.
Társasággal nincs gond heti 4x délelőtt vagy délután van gyerekek közt,igaz velem...inkább az elválással lesznek gondok szuper,köszönöm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!